Kassai ott lehet a 2010-es vb-n

Magyar bíró is szerephez juthat a két múlva esedékes labdarúgó-világbajnokságon - ugyanis Kassai Viktor neve is szerepel azon a listán, amelyről a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség kiválasztja a torna játékvezetőit.

Kassai Viktor is szerepel azon a 38 játékvezető nevét tartalmazó előzetes listán, amelyből a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) illetékes bizottsága kijelöli majd a 2010-es, dél-afrikai világbajnokságon szereplő sípmestereket.

A kiválasztottak mindegyike részt vett több szakmai szemináriumon és az elmúlt két évben rendszeresen vezetett olyan mérkőzéseket, amelyek a FIFA égisze alatt zajlottak.

A listát különböző technikai, fizikai, pszichológiai és egészségügyi tesztek teljesítése, valamint az említett összecsapásokon mutatott teljesítmények alapján állították össze. A végleges játékvezetői keretet 2010 elején közli a FIFA.

A vb-n is szerepet kaphat (Fotó: Gáti András)

A 33 éves, idegenforgalmi referensként dolgozó Kassai 2003 óta FIFA-bíró, már a Bajnokok Ligájában is fújta a sípot, és a nyári Európa-bajnokságon, valamint az olimpián is szerepet kapott.

A kontinensviadalon negyedik játékvezetőként működött közre, Pekingben viszont már meccset is vezetett, a döntőben is ő dirigált – méghozzá az általános vélekedés szerint kiválóan.

Bevonhatják a FIFA-elnök jogosítványát

Közlekedési baleset okozása miatt várhatóan bevonják a jogosítványát Joseph Blatternek, a FIFA elnökének. A 72 éves sportdiplomata múlt szombaton Bern környékén, előzés közben összeütközött egy szemből jövő kocsival. Sértetlenül megúszta a karambolt, a másik sofőr azonban kisebb zúzódásokat szenvedett, s az anyagi kár is jelentős volt.

Címkék: foci