Alonso nem megy a BMW-hez

A Forma-1-es BMW-Sauber istálló szerződést hosszabbított 2009-re mindkét élversenyzőjével, a német Nick Heidfelddel és a lengyel Robert Kubicával egyaránt. A kétszeres világbajnok Alonsónak így nincs hely a csapatnál.

A BMW Sauber csapat hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy pilótafelállásuk a 2009-es idényben sem változik, jövőre is a lengyel Robert Kubica és a német Nick Heidfeld versenyez majd náluk. A tesztpilóta továbbra is az egykori Jaguar- és Red Bull-versenyző, az osztrák Christian Kilen lesz.

“Úgy látjuk, hogy Nick és Robert erős versenyzőpáros, Christian pedig nagyon tapasztalt tesztelő. Biztosak vagyunk abban, hogy velük jövőre is teljesíthetjük a csapat negyedik idényére kitűzött céljainkat” – írta a csapatfőnök, Mario Theissen a BMW közleményében.

Jövőre is a BMW-nél (MTI/EPA)

A csapat első futamgyőzelmét Kanadában megszerző Kubica jövő évi helye a BMW-nél nem volt kétséges már jó ideje, de német csapattársa időmérős gondjai miatt nem volt biztonságban, mostanra azonban ő is összeszedte magát. Kubica 64 pontjával jelenleg a harmadik, és még esélyes a bajnoki címre, míg Heidfeld mindössze 8 ponttal lemaradva az ötödik helyen áll, hajszálnyival a világbajnok, Kimi Räikkönen mögött.

A bejelentés több pletyka végét is jelenti, mostantól biztos, hogy Fernando Alonso nem megy a német-svájci csapathoz, sőt az is egyre valószínűbb, hogy a Renault-nál marad, ahogy a Heidfeldet a Hondához kapcsoló találgatások is értelmüket veszítették.

—-A fél mezőny Vettelt szeretné—-

A Red Bull és a Toro Rosso tulajdonosa, Dietrich Mateschitz szerint a Forma-1-es csapatok jelentős része szeretné elvinni Sebastian Vettelt, de a milliárdos szerint a fiatal német velük marad. Az üdítőmágnás a Toro Rosso eladását is újragondolja.

Monzai győzelme után hatalmasra nőtt az érdeklődés Sebastian Vettel iránt a paddockban, állítja a Toro Rosso és a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz. Az osztrák milliárdos ennek ellenére bízik benne, hogy a fiatal német tehetség nem hagyja el a Red Bull-családot, és jövőre a nagyobbik üdítős csapatnál versenyez.

A Renault csapatfőnökével (MTI/EPA)

“A fél mezőny rá hajt, de Sebastiannak nem áll szándékában elhagyni a Red Bullt. Csalódottak lennénk, ha távozni szeretne. Persze kiérdemelte, hogy a legjobb autók közül választhasson, így nekünk meg is kell ezt adni számára a Red Bull Racingnél jövőre” – mondta Mateschitz a Salzburger Nachrichtennek.

Az egyre eredményesebb Toro Rosso 50 százalékát birtokló osztrák a csapatban bírt tulajdonrészének eladását is újragondolja.

“Lehet, hogy minden marad, ahogy volt. Egyelőre nem tudunk semmit az új szabályokról [a tervek szerint 2010-től minden csapatnak saját autót kell építenie, az STR pedig jelenleg a Red Bull-lal közös kasztnit használ], minden azon múlik, hogy végül mi lesz ebből, a csapatoknak melyik alkatrészeket kell maguknak elkészíteniük. Majd meglátjuk, hogy jön-e komoly vevő, de az is lehet, hogy nem is adom el. Egyelőre még semmi sem biztos.”

Mateschitz a Red Bulltól az év végén visszavonuló David Coulthard jövőbeli szerepére is kitért: “Lesz másfajta kötelezettsége is, de a Red Bull Racinggel sem szakad meg a kapcsolata. Tesztel majd néhányszor, és mindig örömmel vesszük majd a véleményét. DC amolyan főtanácsadó lesz.”

Címkék: autó-motor