Az olimpiai tervek azonosak Budapest céljaival

A budapesti olimpia rendezés céljai és a városfejlesztési program maximálisan összecseng - derült ki a BOM által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

A szerdai egyeztetésen elhangzott, hogy a főváros egy, a Duna-szigeteket magába foglaló és a Puskás-stadionnal kiegészülő olimpiai helyszínt tart megvalósíthatónak.

Bienerth Gusztáv, a budapesti ötkarikás játékok ügyének előmozdítására létrejött civil szerveződés, a BOM felügyelő bizottságának tagja hangsúlyozta, hogy Peking nem követendő modell Budapest számára, amelynek a helyszínek tekintetében 100 százalékos utóhasznosításban kell gondolkodnia.

Hozzátette: Közép-Európa előbb-utóbb fog kapni egy olimpiát, és nem mindegy, hogy Prága, Varsó vagy a magyar főváros lesz-e a házigazda.

Az olimpiai törvénytervezet 2008 végéig a Parlament elé kerülhet, ennek elfogadásával a BOM beteljesíti küldetését.

Beleznay Éva, Budapest főépítésze elmondta, hogy a szóba került három lehetséges közül a Duna menti helyszín szerepel abban az anyagban, amelynek egyeztetése már megkezdődött az érintett önkormányzatokkal, továbbá folyik a tárgyalás a Csepel-sziget északi területének spanyol tulajdonosával is, itt lenne ugyanis az olimpiai falu és a fő médiaközpont.

Címkék: Sportmix