Beváltak a strandoknak a féláras napok

Több mint 620 ezer strandoló, 30 százalékos vendégforgalom-növekedés, 6-7 ezres látogatócsúcs egy-egy forgalmas napon – a budapesti strandok sikeres szezont zártak annak ellenére, hogy idén négyszer annyi eső esett a nyár közepén, mint tavaly.

Az idei szezonban minden budapesti strandon több volt a látogató, mint tavaly nyáron, azaz megállt az évek óta tartó vendégszám csökkenés. A bevételek azonban csak kismértékben nőttek, hiszen az idén bevezetett vendégcsalogató kedvezmények miatt mintegy 22 százalékkal csökkentek az átlagos jegyárak – értesült a FigyelőNet a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-től.

Beváltak az újdonságok

A szezon legnépszerűbb újdonságának a „Strandváró Napok” akció számított, amelynek keretében hétfőtől szombatig minden nap más-más strand fogadta féláron a vendégeket. Egy-egy ilyen akciós napon az adott fürdőben megháromszorozódott a strandolók száma. A májustól augusztus 31-ig tartó szezon legjobb hónapja az augusztus volt: az összes fürdőbe csak ebben a hónapban 160 ezerrel többen vettek jegyet, mint tavaly.

A féláras napokon kívül a szezon újdonságai közé tartozott még a családi belépő, a kedvezményes úszóbérlet és az olcsóbb gyerekjegy. A Dagály fürdő azonban egy különlegességgel rukkolt elő idén, profitálva a nyári sporteseményekből: a foci-Eb idején élő közvetítéseivel csábított még több fürdővendéget. “Sikeresnek mondható ez a kezdeményezés, tetszett a fürdővendégeknek, hogy a meleg vízben ülve nézhették a focimecseket” – nyilatkozta a FigyelőNetnek Rippel Veronika, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. kommunikációs vezetője.

Strandolókból nem volt hiány (fotó: MTI)

A legolcsóbb, a legnépszerűbb

A Pünkösdfürdői strand volt Budapest legolcsóbb fürdőhelye, ezt is ki is használták a strandolók: naponta mintegy 700-an (összesen közel 30 ezren) látogattak el a strandra. Ennek az oka valószínűleg az, hogy fel tudta venni a versenyt az ingyenes fürdőzési lehetőségekkel (mint például az Omszki-tóval), ugyanakkor két másik, környékbeli strandról (Római, Csillaghegyi) is magához vonzott vendégeket.

A múlt szezonhoz képest idén sem változott a népszerűségi ranglista: a nyár két legnépszerűbb strandja a Palatinus és a Dagály volt. A Palatinus legforgalmasabb napja augusztus 15-e volt, amikor is 7 756-an látogattak ki a strandra. A Dagály pedig augusztus 4-én döntött látogatórekordot 6 085 vendéggel. A 7 strand nyári forgalma a teljes vendégforgalom mintegy felét adta idén.

Folytatódnak a felújítások

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett 15 fürdőhely közül 5 kizárólag a nyári hónapokban üzemel (Palatinus, Csepeli, Római, Paskál, Pünkösdfürdői), és augusztus 31-én bezárt. A Dagály azonban kivételt képez: a nyári medencék majd mindegyike szeptember 30-ig működik, októbertől azonban fürdőként üzemel tovább szauna és masszázs szolgáltatással.

A Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda se zár be teljesen: szeptembertől fedett, fűtött medencével uszodaként működik tovább, ugyancsak szauna és masszázs szolgáltatással. Kedden és csütörtökön pedig hosszabb ideig (este 9 óráig) fogadja a fürdővendégeket.

Az őszi hónapokban folytatódnak a fürdőrekonstrukciós munkák a Gellért, a Széchenyi és a Lukács Fürdőben – tudta meg lapunk a Budapest Gyógyfürdői Zrt.-től.

Címkék: utazás