Biciklis rendőrök árasztották el Bécset

Elsősorban megelőző szerepük van a drótszamaras rendőröknek, de ha kell, büntetnek is. A veszélyesen közlekedő görkorcsolyázókat és a kutyájukat póráz nélkül sétáltató gazdikat is rendre utasítják.

Július eleje óta tizenkét órás váltásban tizenkét biciklis rendőr cirkál Bécsben, hogy a városnak azokon a területein is rendet tartsanak, ahova a járőrautók nem tudnak behajtani. A kétkerekes rendőrök fő feladata, hogy jelenlétükkel visszatartsák az embereket a szabálytalankodástól. Intézkednek a veszélyesen közlekedő kerékpárosokkal és görkorcsolyázókkal szemben, valamint rendre utasítják a kutyájukat póráz nélkül sétáltató gazdikat.

Kétkerékkel szolgálnak és védenek

A kék-piros-ezüst színű kerékpáros ruhában tekerő rendőröknél ugyanúgy van bilincs és fegyver, mint gyalogos vagy autós kollégáiknál. A felszerelésük részét képezi ugyanakkor egy biciklipumpa, üdítőitalok, valamint egy elsősegélyláda is.

Biciklis rendőrnek bárki jelentkezhet a rendőrség állományából, a kiválasztottakra egy 12 órás tanfolyam vár. Ennek során nemcsak a kerékpárok helyes karbantartását sajátítják el, de ügyességükről és rátermettségükről is tanúbizonyságot kell tenniük.

Címkék: utazás