Luxushotel épül Bagdadban

Az iraki hatóságuk elvi jóváhagyásukat adták arra a tervre, amelynek értelmében százmillió dolláros beruházással luxushotelt építenek Bagdad legszigorúbban védett övezetében, a zöld zónában.

Az ötcsillagos szállodában háromszáz nemzetközi színvonalú szoba lesz. Szaddám Huszein diktátor 2003-as megbuktatása óta először kezdenek luxushotel építésébe az iraki fővárosban.

Iraki, amerikai és más külföldi befektetők húzzák fel a szállodát, amely Szaddám egyik rezidenciája, az Adnan palota mellett fekszik majd. Arra számítanak, hogy üzleteivel, kiállítási termeivel és találkozásokra alkalmas helyeivel egyaránt vonzani fogja a külföldi és az iraki vendégeket is.

A több méter magas betonfallal is védett zöld övezet – a Bagdad belvárosában, a Tigris folyó nyugati partján elterülő tíz négyzetkilométeres terület – ad otthont egyebek között nyugati nagykövetségeknek, köztük az amerikainak, az iraki parlamentnek és a kormánynak. Több ellenőrzőponton kell átjutni ahhoz, hogy bárki belépjen területére.

A kormány nem közölte, hogy melyik szállodalánchoz fog tartozni az új hotel, és azt sem, hogy mikorra tervezik megnyitását.

Címkék: utazás