Kikapott, de továbbjutott a Honvéd

A Honvéd 2-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a cseh Teplicétől, de idegenben lőtt több góllal így is bejutott az Intertotó-kupa harmadik körébe.

A 100. nemzetközi kupameccsét játszó Honvéd az „odavágón” 3-1-re nyert idegenben, így a 2-0-ás hazai vereség is a továbblépését jelentette. A vendégek többet birtokolták a labdát, s a kapura is veszélyesebbek voltak, mint a kispestiek, de a nyáron igazolt Rabóczki eszén sokáig nem tudtak túljárni.

Rabóczki Balázs kiválóan védett (MTI)

A 68. percben Jun jól eltalált lövésével szemben azonban már a Honvéd remeklő kapusa is tehetetlen volt (a labda 20 méterről került a kapu jobb oldalába), majd alig három perccel később Rosa növelte kettőre a csehek előnyét. Jun tizenegyesét ugyan kifogta Rabóczki, ámbátor az ismétlést már nem védhette.

Az idegenben szerzett több góljával továbblépő Honvéd a következő fordulóban – amelynek tétje az UEFA-kupa második selejtezőkörébe jutás – a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és az osztrák Sturm Graz párharcának nyertesével találkozik. Az első találkozót otthonában 2-0-ra nyerte a grazi alakulat.

Intertotó-kupa, 2. forduló, visszavágó:
Budapest Honvéd-Teplice (cseh) 0-2 (0-0)
Gól: Jun (68.), Rosa (71.)
Továbbjutott: a Honvéd, 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal.

Címkék: foci