Trezeguet-nek elege lett Domenech-ből

Lemondta a válogatottságot David Trezeguet, a Juventus francia labdarúgója. A csatár a nemzeti együttesnek a júniusi Európa-bajnokságon nyújtott kiábrándító játékával és Raymond Domenech szövetségi kapitány maradásával indokolta döntését.

Domenech kihagyta Eb-keretéből Trezeguet-t, aki az előző szezonban 20 találatával második lett a Serie A góllövőlistáján Alessandro del Piero (21) mögött. A francia kapitányt ez nem hatotta meg, és inkább Thierry Henry-t, Karim Benzemát, Nicolas Anelkát és Bafetimbi Gomist vitte magával a svájci-osztrák rendezésű kontinenstornára.

A franciák a halálcsoportban egy pontot szereztek, mindössze egy gólt rúgtak a hollandok elleni 4-1-re elveszített mérkőzésen, és ezzel természetesen már a csoportkört után csomagolhattak.

Trezeguet amúgy se lett volna sok esélye Domenech alatt (MTI/EPA)

A vártnál gyengébb (le)szereplés ellenére a francia szövetség kitartott a sokat támadott szakember mellett, aki a 2010-es világbajnokság selejtezően még biztosan a kispadon ülhet. Trezeguet részben ezzel is indokolta szerda délután, hogy többet nem kíván pályára lépni a nemzeti tizenegyben.

„A döntésem végleges” – mondta a 2000 Eb-finálé hőse a Juventus „szezonkezdő” edzésén. Nyolc évvel ez előtt Trezeguet lőtte az olaszok elleni győztes gólt a hosszabbításban. A világ- és Európa-bajnok klasszis 71 válogatottbeli mérkőzésén 34-szer volt eredményes. Henry és a jelenlegi UEFA-elnök, Michel Platini mögött ő a franciák harmadik legeredményesebb támadója.

Címkék: foci