Wenger: el kell adnunk a sztárjainkat

Az Arsenal francia trénere egy interjúban elmondta, hogy kénytelenek minden szezon végén eladni a legnagyobb sztárjaikat, hogy az új stadion felhúzása miatt felvett kölcsönöket visszafizethesse a klub.

A londoni egyesület még 2006-ban költözött a Highbury-ből az új Emirates stadionba, amely Premier League második legnagyobb ilyen létesítménye. A 60 ezer néző befogadására alkalmas komplexum felhúzása a hírek szerint 430 millió (127 milliárd forint) fontba került.

A News of The World című brit lapnak az Arsenal francia menedzsere elmondta, hogy az új stadion miatt a játékospiacon meg van kötve a keze. „A hazai és nemzetközi porondon is helyt kell állnunk, de ez nem könnyű feladat, hiszen évente 24 millió angol fontot kell kifizetnünk az új stadion miatt.”

Wenger a fiatalokra építi csapatát (MTI/EPA)

„Ilyen körülmények az a stratégiánk, hogy olcsó játékosokat veszünk, akiket néhány év múlva megpróbálunk minél drágábban eladni” – mondta Arsene Wenger, akinek idén nyáron is alaposan meg fog fogyatkozni a kerete. A francia Matthieu Flamini (AC Milan) már elhagyta a klubot, és valószínű hogy Emanuel Adebayor és Alekszander Hleb is távozik.

Wengert nem csoda, hogy frusztrálja a két nagy rivális, a Manchester United és a Chelsea járékospolitikája. „Elképesztő összegek repkednek a levegőben egy-egy sztárjátékos kapcsán. Mi ebbe nem tudunk beleszólni. Bízunk a fiatalokban és a csapategységben.”

Címkék: foci