Május a Balaton hónapja lesz

A balatoni kereskedelmi szálláshelyek az elmúlt évben 1,2 millió vendéget fogadtak, amely szám az országos átlagot meghaladóan, 6,2 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A Magyar Turizmus Zrt. a “Vizek Éve” kampánysorozatában a “Nem ússza meg szárazon!” új szlogenjével májustól a nyári fürdőzések helyszíneire csábítja a hazai utazóközönséget. A május a Balatoné, majd a Tisza-tó, és az ország természetes vizei következnek, ahol a kampányidőszakok alatt “hármat fizet négyet kap” kedvezményekhez juthatnak a vendégek bizonyos szolgáltatóknál.

A Balatonnál a kempingektől a szállodákig 36 szolgáltató vállalta, hogy szállásdíj kedvezményt nyújt a hónap folyamán. Nyolc strand is csatlakozott az akcióhoz. A balatoni pincészetek nyitott pincenapokkal és kedvezményes borkóstolási lehetőségekkel várják a régióba látogatókat.

A Turizmus Zrt. a külföldi marketingkommunikációjában is kiemelt termékként kezeli a Balatont. Májustól az eddig három – magyar, angol és német – nyelv mellett oroszul, csehül, lengyelül, románul és szlovákul is olvasható lesz az üdülőrégió honlapja.

Címkék: utazás