Féláras belépőkkel csábítanak a fővárosi strandok

Családi belépő, kedvezményes úszóbérlet, olcsóbb gyerekjegyek, féláras napok, karszalagos azonosító – csak néhány újdonság, amelyekkel a budapesti strandok rukkolnak elő az idei szezonnyitásra. Sőt, a Dagály strand a futball-Eb és az olimpiai közvetítésekkel is még több fürdővendéget akar becsábítani.

Május 1-jével a Palatinus strand és a Dagály nyári medencéinek a megnyitásával, valamint a Gellért fürdő hullámrészlegének üzembe helyezésével kezdetét veszi az augusztus végéig tartó idei strandszezon. A többi budapesti strand májusban lépcsőzetesen nyitja meg kapuit, jó idő esetén akár a tervezettnél egy héttel korábban is. A tervek szerint a Csepeli strand május 24-től, a Csillaghegyi, a Római és a Paskál pedig május 31-től fogadja a fürdővendégeket. A Pünkösdfürdői strandot az alacsony látogatottság miatt a múlt évhez hasonlóan idén nyáron sem nyitja ki a Budapest Gyógyfürdői Zrt.

Kedvezmények kavalkádja

Idén nem kell jelentősebb árváltozásoktól tartani. Az áremelés mindössze néhány száz forintos lesz, ezt azonban ellensúlyozzák a bővített kedvezmények és újdonságok, így végeredményben árcsökkenést ígér a Budapest Gyógyfürdői Zrt. A számításaik szerint, ha a strandok naponta plusz 500 vendéget fogadnak, akkor ugyanolyan bevételt regisztrálhatnak majd a szezon végén, mint 2007-ben. A Gyógyfürdői Zrt. a kedvezményekkel (mint például a családi belépő, amellyel egy négytagú család esetében az egyik gyerek ingyen látogathatja a strandot) elsősorban a családokat kívánja megcélozni, mondván a balatoni és a külföldi fürdőzések helyett inkább a budapesti strandok felé vegyék az irányt.

A gyógyfürdők és az uszodák áraiban nem lesz változás, a strandárak is csak hétvégenként emelkednek: a felnőtt belépők 200 forinttal drágulnak. A gyermek, a nyugdíjas és a délutáni belépők minden strandon 500 forinttal olcsóbbak lesznek a felnőtt jegynél.

Minden bizonnyal az idei szezon slágerének ígérkezik majd az úgynevezett strandváró akció, amelynek keretében a hét minden napján egy-egy strand fél áron lesz látogatható. Hétfőnként a Dagály, keddenként a Paskál, szerdánként a Csepeli, csütörtökönként a Római, péntekenként a Palatinus, szombatonként pedig a Csillaghegyi strandfürdő 50 százalékos kedvezménnyel várja a vendégeket egészen augusztus végéig.

A családokat célozzák meg idén a fővárosi strandok (fotó: MTI)

A 60. születésnapját ünneplő Dagály fürdő további akciókkal csábít. A sportkedvelők jelentős árengedménnyel (mintegy 40 százalékkal olcsóbban) vásárolhatnak úszóbérletet, amelyet reggel 6-8 óra között használhatnak fel. Sőt, a Dagály fürdő a nyári sporteseményekből is igyekszik profitálni. A foci-Eb és a pekingi olimpia idején élő közvetítéseivel csábítják az újabb fürdővendégeket. Emellett a Dagály folyamatos sport-, és gyermekprogramokat kínál hétvégenként, ráadásul egy műfüves focipálya és egy játszótér is átadásra kerül a szezonban.

Fellépés a potyázók ellen

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. aktívabb fellépést ígér azok ellen, akik nem a bejáraton át jutnak be a strandokra. A visszaélések megakadályozása érdekében minden fővárosi strandon bevezetik a karszalagos azonosítókat, amely a hazai élményfürdőnél már eddig is használatban volt. A fürdővendégeket belépéskor egy színes karszalaggal látják el, amelyet a strand egész területén viselniük kell. Sőt, a „trükközés” is kizárt, hiszen a karkötők sorszámozottak, színük naponta és strandonként változik.

Hosszabb nyitva tartás

Néhány fürdő, strand az esti órákban tovább tart majd nyitva. Így május 31-től a Gellért fürdő és a Római strand is este 8 óráig, a Csillaghegyi strand pedig este 9 óráig üzemel. A Széchenyi fürdő továbbra is este 10 óráig várja vendégeit. Amennyiben az időjárás is kegyes és a fürdővendégek is igénylik, akár 1-2 órás üzemidő bővítésre is lehet számítani a Gellért és a Csillaghegyi esetében.

Címkék: utazás