Az Inter sohasem küldi el Mancinit

Massimo Moratti, az Inter elnöke soha nem fogja elküldeni Roberto Mancinit, csak akkor kerülhet sor váltásra a milánói kék-feketéknél, ha vezetőedző menni akar.

Massimo Moratti elégedett a jelenlegi edző munkájával, olyannyira, hogy megígérte: soha nem fogja elküldeni Roberto Mancinit, csak akkor kerülhet sor váltásra, ha 43 éves tréner akar menni. „Most azt mondom, nem fogom kirúgni, addig dolgozik az Internél, ameddig csak akar. Inkább azt tudom elképzelni, hogy egy szép napon majd azzal keres meg, hogy másutt is ki akarja próbálni magát” – mondta az elnök.

Tény: a korábban a Fiorentina és a Lazio kispadján is ülő, a jelenlegi csapatát 2004 óta irányító szakember kiváló munkát végez Milánóban. Eddig két-két bajnoki címet (2006, 2007 – előbbit a Juve büntetése miatt), Olasz Kupát (2005, 2006) és Szuperkupát (2005, 2006) nyert a kék-feketékkel, ezzel a teljesítménnyel ő az elmúlt évtized legsikeresebb Inter-edzője.

A trófeagyűjteményét a szezon végén tovább szaporíthatja, tekintve, hogy az Inter a Bajnokok Ligájában és az Olasz Kupában is versenyben van még, és nem mellékesen: a bajnokságban is az élen áll, hat ponttal előzi meg a Romát.

Az elnök embere (AFP)

A BL-ben nincsen könnyű dolga a gárdának, kedden kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia otthon a Liverpoollal szemben, ugyanakkor az elnök bizakodó.

„Az angol csapatok kiválóan szerepelnek a kupákban, de ha a labdarúgóink a tudásuknak megfelelően futballoznak, igenis van esélyünk. Arra számítok, hogy továbbjutással ünnepelhetjük meg a klubunk fennállásának 100. évfordulóját” – így Moratti.

Az Inter stadiont épít

Az Inter elhagyja az AC Milannal közösen használt San Sirót, új arénát épít, melynek helyét már ki is választották a klubvezetők. A tervezett stadionról egyelőre nem sokat tudni, csak annyit, hogy azt Massimo Moratti, az Inter első embere Giacinto Facchettiről szeretné elnevezni. A klub egykori klasszis játékosa, későbbi elnöke 2006-ban hunyt el.

Címkék: foci