Újabb razziák a McLarennél

Olasz rendőrök kihallgatták otthonában a McLaren istálló két vezetőjét, Ron Dennist és Martin Whitmarsht. Ezzel egy időben a csapat wokingi főhadiszállására is ellátogattak a modenai ügyészség, a tavalyi kémügyben nyomozó emberei.

A McLarennél még tavaly titkos Ferrari-adatokra bukkantak. A Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) már korábban lezárta az ügyet: a német-angol istállót 100 millió dollárra büntette, és kizárta a 2007-es konstruktőri versenyből. A Ferrari azonban ebbe nem nyugodott bele, és pert indított a modenai ügyészségen az ügy kulcsfigurája, Nigel Stepney ellen.

A nyomozók csütörtökön a McLaren több vezető beosztású munkatársát felkeresték, köztük volt a hírek szerint Ron Dennis, az istálló első embere és Martin Whitmarsh ügyvezető igazgató is.

A wokingi központ (Getty)

A csapat egy rövid közleményben kommentálta az eseményeket. „A McLaren Racing továbbra is segíti az olasz hatóságok munkáját. Angol rendőrök társaságában az olasz nyomozók több vezetőnél is jártak, és a csapat főhadiszállásán is vizsgálódtak.”

Az olasz csapat azzal vádolta meg Stepney-t, hogy tavaly ő adta át a Ferrari-adatokat a nagy rivális főmérnökének, Mike Coughlannak. Stepney múlt héten a modenai ügyészségen tagadta a vádakat.

—-Alonso hisz Hamiltonban—-

Alonso tavalyi legnagyobb riválisát, volt csapattársát esélyesnek tartja a világbajnoki címre. Szerinte egy év alatt Hamilton eleget tanult ahhoz, hogy idén ne szalassza el a bajnoki címet.

A tavalyi szezon második felében összeveszett két pilóta, de Alonso a BBC-nek adott nyilatkozatában szívesen latolgatta Hamilton esélyeit. Alonso, ahelyett hogy egy nehezebb második évet jósolt volna a fiatal pilótának, elmondta, hogy a tapasztalat jócskán megkönnyíti a versenyző életét az F1-ben.

„Egy év után már ismered a pályákat, tudod, hogyan folyik egy verseny és ismered a rád nehezedő nyomást. Ezek a dolgok jelentős előnyt biztosítanak számára a tavalyi évhez képest” – állítja Alonso, aki nem hisz abban, hogy a Renault-val beleszólhat a világbajnoki cím sorsába.

A Renaulthoz igazoló Alonso esélyesnek tartja a Ferraris Felipe Massát, sőt a McLaren újoncát, Heikki Kovalainent is a végső győzelemre, de személyes favoritja a tavalyi befutó, Kimi Räikkönen. „Kellően magabiztos, nyilvánvalóan nagyon gyors is, és emiatt egy nagyon erős pozícióban van” – mondta a finnről.

Címkék: autó-motor