Jönnek haza a turisták Kenyából

Magyar turistákat Kenyából hazaszállító repülőgép érkezett meg péntek hajnalban a ferihegyi repülőtér 2B termináljára. A kint üdülő magyarok egy része az elfajuló események miatt döntött úgy, hogy megszakítja pihenését, és inkább hazatér.

Ez az első olyan légi járat, amelyen magyarok tértek haza azóta, hogy a kelet-afrikai országban a december 27-én megrendezett elnökválasztást követően súlyos zavargások törtek ki. A Travel Service légitársaság gépén mintegy 150-en érkezetek a kenyai Zanzibárból. Az utasok egy része az elfajuló események miatt döntött úgy, hogy megszakítja üdülését és inkább hazatér.

A kenyai hatóságok csütörtöki közlése szerint ugyanakkor az országban tartózkodó külföldi turisták biztonságban vannak az etnikai-politikai zavargások ellenére. Az azóta folytatódó erőszakcselekményeknek legkevesebb 351 halálos áldozata van. Eric Kiraithe, a kenyai rendőrség szóvivője leszögezte, hogy a biztonsági erők urai a helyzetnek, a turisták megfelelő védelmet kapnak.



A magyar turisták az elfajuló események miatt szakították meg az üdülést (fotó: MTI)


Rose Kwena, a kenyai idegenforgalmi hivatal sajtófőnöke pedig azt hangoztatta, hogy megerősítették azoknak a térségeknek a biztonsági helyzetét, amelyek a turisták kedvelt úti céljai. Egyben reményét fejezte ki, hogy hamarosan helyre áll a rend az országban, így a külföldi turisták bizalma visszatér, és továbbra is aggodalmak nélkül üdülnek Kenyában.

Az elmúlt napokban több ország, köztük Magyarország kormánya is azt javasolta állampolgárainak, hogy lehetőleg ne utazzanak a kelet-afrikai országba. Sok turista pedig az elfajuló helyzet láttán döntött úgy, hogy megszakítva nyaralását elhagyja Kenyát.

Címkék: utazás