Ellépett az üldözőktől az Inter

Tavaly az olasz élvonal történetének egyik legsimább bajnoki címét szerezte meg az Internazionale. Idén is nagyon úgy tűnik, hogy a milánói gárda lesz a befutó, miután az AS Roma botlott, Ibrahimovicék pedig négyet lőttek a Torinónak.

A Serie A 15. fordulójának egyik szombati meccsén a Lazio sorozatban második hazai győzelmét aratta, és ezzel elmozdult a kieső helyek közeléből. A Catania ellen Brocchi már a nyolcadik percben eredményes volt, a 2-0-s végeredményt nem sokkal a lefújás előtt Pandev állította be. A másik mérkőzésen hasonló eredmény született, a Palermo-Fiorentina összecsapást is a hazai együttes nyerte.

Magabiztos Inter

Vasárnap már az éllovasok is bekapcsolódtak a fordulóba, és az Inter sima győzelmével megerősítette az első helyét a tabellán. A Torino ellen Milánóban nem volt kérdés, hogy ki szerzi meg a pontokat, a mezőnyfölény azonban sokáig nem mutatkozott meg az álláson. Az első félidő hajrájában Ibrahimvoc a büntetőpontról törte meg a gólcsendet, majd a fordulás után hét perc alatt még kettőt berámolt az Inter.


A sérülés után visszatérõ Tottival sem nyert a Roma (AP)


Cruz és Jimenez találatai után még Cordoba is feliratkozott a góllövők listájára, és az Inter könnyedén hozta a kötelezőt. A második helyen tanyázó AS Roma viszont botlott, és ezzel ötpontosra nőtt a hátránya a nagy riválissal szemben.

A fővárosiak a Livorno otthonában buktak el két pontot, ami nem is akkora meglepetés, hiszen a Roma Luciano Spaletti irányítása alatt még egyszer sem győzte le vasárnapi ellenfelét idegenben. Ráadásul a Livorno öt meccse veretlen, pontosan azóta, hogy Giancarlo Camolese vette át az irányítást.

Nedved gólja sokat érhet

A Bayern kiszemeltje, De Rossi már az ötödik percben betalált, de a toszkánai csapat egy perccel később egalizált. A folytatásban a Roma helyenként szemet gyönyörködtetően játszott, de az ellenfél kapuja előtt megállt a tudomány, és a Livorno teljesen megérdemelten tartott otthon végül egy pontot.

A két éllovas mögött, a harmadik helyen tanyázó Juventusnak jókora szerencséje volt, hogy megverte az Atalantát. A papíron sokkal gyengébb vendégek a 86. percig tartották a gólnélküli döntetlent, akkor azonban Nedved 20 méterről védhetetlen bombát eresztett meg. Az Empoliban Nicola Pozzi parádézott, négyszer talált a kapuba, ezzel csapata fölényesen nyert a Cagliari ellen.

Serie A, 15. forduló:
Empoli-Cagliari 4-1
Gól:
Pozzi (2., 10., 50., 64.), illetve Conti (77.)

Genoa-Siena 1-3
Gól:
Lucho (89.), illetve Frick (11., 24.), Loria (20.)

Internazionale-Torino 4-0
Gól:
Ibrahimovic (38., 11-esből), Julio Cruz (50.), Jiménez (52.), Cordoba (76.)

Juventus-Atalanta 1-0
Gól:
Nedved (86.)

Livorno-AS Roma 1-1
Gól:
Diego Tristan (6.), illetve De Rossi (5.)

Udinese-Sampdoria 3-2
Gól:
Di Natale (23.), Quagliarella (70., 87.), illetve Bellucci (32., 11-esből), Maggio (40.)

Napoli-Parma 1-0
Gól:
Zalayeta (18.)

Szombaton játszották:
Palermo-Fiorentina 2-0
SS Lazio-Catania 2-0

Címkék: foci