Kahn: baráti tanács az ellenségnek

Oliver Kahn, a Bayern München veterán kapusa ugyan ki nem állhatja Jens Lehmannt, most mégis „baráti jó tanáccsal" látta el a kollégáját. Szerinte az angol Arsenalnál mellőzött hálóőrnek a jövő évi Eb miatt új klubba kellene igazolnia.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A bajorok hálóőre, aki előszeretettel köszörüli nyelvét kapustársán (persze ez fordítva is igaz), most azt tanácsolja Lehmannak, hogy intsen búcsút az Arsenalnak, a kispadot koptatva ugyanis aligha kaphatja meg az egyes számú mezt a jövő évi Eb-n.

„Lehmann eddig hasznára volt a német válogatottnak, ugyanakkor nem állhat a kapuba az Európa-bajnokságon, ha a klubjában rendszerint csak csere. Ezért feltétlenül egy olyan csapatba kellene igazolnia, ahol őt védetik. Jobban jár, ha otthagyja Londont” – mondta Kahn, aki 86 válogatott meccsel a háta mögött búcsúzott el a nemzeti csapattól a tavalyi vb után.

A világbajnokságon egyébként Kahn csak egy találkozón, a kisdöntőben játszott, Jürgen Klinsmann ugyanis vetélytársát (ellenségét) favorizálta. Az Arsenalnál Arsene Wengernél azonban már nem Lehmann a kedvenc, a francia menedzser jelenleg csak a spanyol Manuel Almunia tartalékjaként számít rá.

Lehmann korábban úgy nyilatkozott, bár szerinte idővel visszaszerzi helyét az Arsenal kezdőcsapatában, az Eb-csapattagság miatt hajlandó lenne hazaigazolni, akár a Bundesliga II-be is. Nos, van érdeklődő az élvonalból is, a 13. helyen álló Wolfsburg már jelezte: a januári átigazolási időszakban szívesen szerződtetné Lehmannt.

Címkék: foci