Nálunk is fejleszt a szlovák ingatlanóriás

Megkezdte magyarországi működését Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője, a HB Reavis Group. A hazánkban elsősorban bevásárlóközpontok és irodaparkok megvalósítását megcélzó pozsonyi székhelyű társaság már tárgyal egyes területek megvásárlásáról.

A HB Reavis az irodai szegmensben elsősorban „A” kategóriás nagyméretű irodaparkokat kíván felépíteni. A társaság a budapesti irodapark-projektek mellett bevásárlóközpont-fejlesztéseket is tervez a fővárosban és vidéken. Budapesten a Hungária-gyűrűn belül található, illetve dél-budai területek számítanak elsődleges célpontoknak, míg vidéken elsősorban nagyobb városokban kívánnak központi elhelyezkedésű bevásárló-, sport- és szórakoztatócentrumokat kialakítani.

A HB Reavis Group 1993-as megalakulása óta eddig összesen 770 millió euró értékben fejlesztett ingatlanokat – elsősorban Szlovákiában és Csehországban, jelenleg közel félmilliárd euró értékű a folyamatban lévő projektjeinek értéke. A jelenlegi portfolió összesen 353 ezer négyzetméternyi üzleti célú ingatlant (elsősorban bevásárló- és szórakoztató központokat, illetve iroda- és logisztikai épületeket) tartalmaz.



A Twin City látványterve (forrás: hbreavis.sk)


A szlovák magánszemélyek tulajdonában lévő cégcsoport Magyarországon kívül a közelmúltban Romániában, Horvátországban, Ukrajnában és Lengyelországban is megkezdte piaci terjeszkedését.

A HB Reavis egyik legfontosabb, több mint félmilliárd euró értékű tervezett fejlesztése a pozsonyi Twin City, amely egy, a városközpontban megvalósuló multifunkcionális projekt. A szlovák fővárosban 2011-re megvalósuló, a Benoy által tervezett épületegyüttes összesen 200 ezer négyzetméternyi bérbe adható területen kereskedelmi és irodai területeket, egy szállodát, lakásokat foglal majd magában, miközben helyt ad a város fő buszpályaudvarának is.

Címkék: ingatlan