Műteni kell Didier Drogbát

Akár két hónapra is elveszítheti a londoni együttes a legveszélyesebb támadóját. Didier Drogba még egy novemberi válogatott mérkőzésen sérült meg, a napokban pedig kiderült, hogy operálni kell a térdét.

Az elefántcsontparti játékos a legrosszabb esetben akár február közepéig is hiányozhat. A Chelsea edzőjének, Avram Grantnek hamarosan el kell döntenie, hogy a sűrű decemberi programra való tekintettel, beinjekciózva hagyja játszani a sztárt, vagy az orvosokra bízza.

Hiányozni fog a fél Chelsea

A 29 éves támadó még novemberben sérült meg a térdén, azóta a fájdalmai ellenére rendszeresen szerepelt a londoni csapatban. Műtét esetén egy hónapot biztosan ki kellene hagynia Drogbának, aki ráadásul január végén Elefántcsontpart válogatottjával ott lesz az Afrikai Kupán.


Drogba sérült, Sevcsenko továbbra is gyengén futballozik (MTI/EPA)


Drogba mellett Salomon Kalou, Michael Essien és John Obi Mikel is utazik a kontinenstornára, amelyet január 20. és február 10. között rendeznek Ghánában.

A londoni klub számára az lenne a legideálisabb, ha Drogba beinjekciózva végigjátszaná decembert, majd január elején műtőasztalra feküdne, és emiatt aztán kihagyná az Afrika Kupát. Ez a forgatókönyv azonban nem tűnik túl valószínűnek, hiszen a Chelsea támadója a válogatottbeli szereplést mindig is kötelességének érezte.

Támadót igazolnak?

A Chelsea 10 mérkőzést játszik az afrikai torna rajtjáig, többek között az angol listavezető Arsenallal, és a remek formában lévő Aston Villával és Blackburnnel.

Drogba sérülésének híre – és Sevcsenko több mint egy éve húzódó formahanyatlása – felerősítheti azokat a pletykákat, melyek szerint a klub a januári átigazolási időszakban csatárt szerződtet. Az angol sajtóban a leggyakrabban Nicolas Anelka, Vagner Love és természetesen Ronaldinho neve merült fel.

Címkék: foci