Real: Dudek menni akar

A Liverpoollal BL-győztes Jerzy Dudek el szeretné hagyni a spanyol bajnok Real Madridot, mert a kispadot koptatva aligha kerülhet be a lengyel válogatott Európa-bajnoki keretébe.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Dudek a nyáron igyen igazolt a spanyol bajnok Real Madridhoz, de Iker Casillas tartalékjaként még nem jutott szóhoz a csapatban, márpedig a kispadot koptatva szemernyi esélye sincs arra, hogy ott legyen a lengyel labdarúgó-válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságon.

„Három szezonra szóló szerződést kötöttem a Real Madriddal, így meg kell vizsgálni annak lehetőségét, miképp távozhatok. Ha 26 éves lennék, akkor eszem ágában sem lenne elmenni Madridból, még a tartalékkapus szerepét is vállalnám, ugyanakkor 34 évesen ez az utolsó lehetőségem, hogy nagy tornán szerepeljek a válogatottal” – magyarázta a lengyel kapus.

Dudek hozzátette, beszélt Leo Beenhakker szövetségi kapitánnyal, aki azzal biztatta, ha rendszeresen véd, ott lehet a jövő évi Eb-n.

„Ez minden vágyam, ezért hamarosan leülök beszélgetni a Real vezetőivel. Távozni szeretnék, de közösen kell megtalálnunk a legjobb megoldást” – mondta a Liverpoollal Bajnokok Ligája-győztes hálóőr, aki legkorábban januárban inthet búcsút a Real Madridnak.

A lengyel válogatott történelme során először harcolta ki az Európa-bajnoki részvétel jogát, és a csoportkörben a házigazda Ausztriával, Németországgal, valamint Horvátországgal csap majd össze.

Címkék: foci