Bajnokok Ligája: újabb olasz-skót párharc

Kedd este a Celtic Milánóban próbálja meg kiharcolni a nyolcaddöntőbe jutást a Bajnokok Ligájában. Az olaszok – állítólag – legerősebb csapatukkal fogadják a skótokat.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A D-csoportban azért rendezik egy héttel korábban a záró kört a többi kvartetthez képest, mert a Milan érdekelt lesz a jövő héten kezdődő klub-világbajnokságon.

A skót csapatnak egy pont már elegendő lenne a továbbjutáshoz, azonban a másik mérkőzés számára kedvező alakulása esetén akár vereséggel is sikerülhet ez.

A Benficát vendégül látó Sahtar Doneck csak abban az esetben előzheti meg a Celticet, ha nyer, míg a szigetországiak kikapnak Milánóban.

Azonban a portugálok is érdekeltek a minél jobb eredmény elérésében, hisz egy győzelem nyomán megelőzhetnék az ukránokat, s így ők folytathatnák a vigasz-ágnak számító UEFA-kupában.

Carlo Ancelotti, a Milan szakvezetője a sajtónak nyilatkozva kifejtette: bár elsősorban a klub-világbajnokságra koncentrálnak, címvédőhöz méltóan, azaz az első helyen szeretnének továbbjutni csoportjukból:
„Egyelőre Tokió még odébb van, a legfontosabb, hogy csoportelsőként végezzünk. Így az ismert kezdőcsapatot küldöm majd pályára, nem forgatom fel az együttes. Mint mondottam, ez a meccs fontos nekünk.”

Bár a maguk részéről a skótok is fogadkoznak – Gordon Strachan úton-útfélen hangoztatja, hogy győzni mennek a San Siróba – a meccsre ráynomhatja a bélyegét, hogy egy „békebeli” döntetlen esetén mindkét együttes az egyenes kiesési fázisba jut, ráadásul úgy, hogy a Milan renoméja sem csorbul: azaz maradna a már korábban továbbjutott olaszok első helye.

A skót listavezető dolgát nehezíti, hogy John Kennedy továbbra sem épül fel, de nála is nagyobb érvágás lehet a térdoperációra váró, de játékra jelentkező Artur Boruc kapus esetleges hiánya.

Az olasz lapok szerint Ancelotti egyik változtatása a csatársorban esedékes, ahol Gilardino helyett Filippo Inzaghi riogathatja majd a skót bekkeket.

Az athéni döntő hőse jelenleg 62 európai találatnál jár – s így a legendás Gerd Müllerrel holtversenyben tartja a vonatkozó rekordot. Nyilván szeretne egyedüli csúcstartó lenni.
„Természetesen mit sem kívánunk jobban neki, mint hogy megdöntse Müller teljesítményét” – állt be a drukkolók közé Ancelotti. „De az sem baj, ha ez a Celtic ellen nem sikerül, hisz lesz még lehetősége a javításra.”

Bajnokok Ligája

D-csoport, 6. (utolsó) forduló:
Milan (olasz)-Celtic (skót) 20:45
Sahtar (ukrán)-Benfica (portugál) 20:45
A csoport állása:
1. Milan 10 pont (továbbjutott), 2. Celtic 9, 3. Sahtar 6, 4. Benfica 4.

Címkék: foci