Serie A: Firenzében nyert az Inter

A címvédő Inter kirobbanó formában folytatta címvédési kísérletét. Roberto Mancini tanítványai a jó erőkből álló Fiorentina otthonából hozták el mindhárom pontot.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A meccs előtti Prandelli-Mancini mérleg (a firenzeiek mesterének szemszögéből 3 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség) nem sok jót ígért a hazaiaknak, s lőn: bár a violák az olasz bajnokság egyik legmasszívabb együttesének számítanak, a milánóiak az első félidőben átgyalogoltak a korántsem zöldfülű kezdőkből álló Ujfalusi, Gamberini, Potenza, Pasqual védőfalon.

A 10. percben Ibrahimovic tetszetős labdával indította a középről kifele mozgó Jimenezt, s a tizenhatosra a jobb oldalon betörő chilei remek lövése esélyt sem hagyott Freynek, a jobb alsó sarokban landolt.

A toszkánok rendezték soraikat, a játék áttevődött a vendégtérfélre, ám a 15. percben Semioli (fejjel), rá szűk tíz percre Pazzini (közelről) sem tudott betalálni – míg az utóbbi helyzet utáni kontra nyomán Frey tornászott hatalmasat Ibrahimovic lezser lövése után.

A félidő hajrájában megduplázta előnyét a bajnok. Ibrahimovic (ki más?) finom mozdulattal ugratta ki az argentin Crúzt, a támadó egyedül vezethette a labdát a tizenhatosig, majd egy finom mozdulattal a bal alsóba csavart, másodszor is megadásra késztetve a vendéglátók francia kapusát.

A szünetben Prandelli cserélt, érkezett az ex-interes Vieri, illetve Jörgensen, s a hazaiak támadásaiba életet leheltek. Az 54. percben Liverani passza után Vieri alig maradt le a gólszerzésről, majd Mutu két jó helyzetfelismerése nyomán Vieri, illetve a meccs helyzetét kihagyó Semioli szépíthetett volna – nem sikerült. A győztes Inter megerősítette helyét a tabella élén.

A milánóiakkal a favoritok közül csak a Roma tartotta a lépést, a „farkasok” az élbolyhoz szintén tapadó Udinese együttesét győzték le az Olimpicóban. A 11. percben egy Pizarro-Giuly összjáték után az előrehúzódó Juan került kihagyhatatlan helyzetbe – ám alig egy perc elteltével a Pepe labdájával elillanó Quagliarella egyenlített.


Juan szerzett vezetést a Roma-Udinese találkozón (AP)


Még az első félórán belül kialakult a végeredmény is. Ismét Giuly volt a gólpasszadó -. a francia ezúttal Taddeit szolgálta ki. A győzelemnek köszönhetően a Roma a második helyre ugrott úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint a harmadik Juventus.

Serie A, 14. forduló

Fiorentina-Inter 0-2 (0-2)
Firenze, Artemio Franchi. Vezette: Farina
Gól: Jimenez (10.), Crúz (45.)
Fiorentina: Frey – Ujfalusi, Gamberini, Potenza, Pasqual – Kuzmanovic (Jörgensen, 46.), Liverani (Santana, 59.), Donadel, Semioli – Pazzini (Vieri, 46.), Mutu. Szakvezető: Cesare Prandelli
Inter: Julio Cesar – Cordoba, Samuel, Maicon – Chivu – Zanetti, Dacourt (Maxwell, 22.), Cambiasso, Jimenez (Materazzi, 82.) – Cruz (Suazo, 73.), Ibrahimovic. Szakvezető: Roberto Mancini

Roma-Udinese 2-1 (2-1)
Gól:
Juan (11.), Taddei (26.), illetve Quagliarella (12.)
Kiállítva: Pinzi (78., Udinese), Dossena (79., Udinese)

Atalanta-Napoli 5-1 (3-0)
Gól:
Floccari (6.), Langella (20.), Doni (36.), Carozzieri (47.), Pinto (73.), illetve Sosa (60.)

Cagliari-Livorno 0-0

Catania-Palermo 3-1 (2-0)
Gól:
Mascara (29.), Spinesi (41.), Martinez (89.), illetve Caserta (63.)
Kiállítva: Caserta (65.)

Parma-Empoli 1-0 (1-0)
Gól:
Paci (21.)

Siena-Lazio 1-1 (1-1)
Gól:
Maccarone (32.), illetve Pandev (23.)

Az élcsoport:
1. Inter 31 pont (13 mérkőzés), 2. Roma 28 (13), 3. Juventus 26, 4. Udinese 25, 5. Fiorentina 24, 6. Atalanta 21 (13), 7. Sampdoria 20, 8. Milan 18 (13).

Címkék: foci