Újabb szakemberrel bővült az Inter-család

Az angol Roy Hodgson hosszas kihagyás után visszatér Milánóba. Az egykoron az Internazionale kispadján is megfordult tréner pozícióját még nem tisztázták a lombardok.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A tapasztalt szakember azok után csatlakozik a milánói stábhoz, hogy nem egész két nappal korábban lemondott a finn válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. Olasz források szerint Hodgson januártól áll munkába, és ő lesz Massimo Moratti egyik fő tanácsadója.

Moratti nem véletlenül ragaszkodik a legnagyobb sikereit svájci szövetségi kapitányként – az 1994-es világbajnokságon 16 közé került, míg két esztendővel később az angliai Eb-re is kijuttatta csapatát – elért angolhoz; Hodgson a 90-es években kétszer is vezette a fekete-kékeket.

Első alkalommal, az 1996-97-es idényben, UEFA-kupa döntőbe vezette az Intert, ahol a milánóiak csak büntetőkkel maradtak alul a Schalke ellenében. 1999-ben tűzoltásra ismét visszahívták Milánóba – de rövid ideig maradt.

Ezzel az is eldőlt, hogy a hatvanéves, pályafutása során Svédországban, Dániában, az Arab Emirátusokban és Norvégiában is megforduló szakember kiszállt az angol válogatott kispadjáért folytatott vetélkedőből, igaz, esélyei a lépéstől függetlenül sem voltak túl nagyok.

Hodgson finn kapitányként sem vallott szégyent, hisz az északiak az utolsó fordulóig versenyben voltak az Európa-bajnoki selejtezők során.
„Szerettük volna ha marad, hisz fantasztikus munkát végzett a válogatottnál” – árulta el Pekka Hamalainen, a finn szövetség elnöke.

Címkék: foci