FIFA Év játékosa: szűkült a névsor

A brazil Kaká, az argentin Lionel Messi, valamint a portugál Cristiano Ronaldo közül kerül ki a 2007-es esztendő legjobb játékosa a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA).

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


A szűkített névsort péntek délután hozta nyilvánosságra a FIFA. A voksoláson klubedzők és szövetségi kapitányok vettek részt. Érdekesség, hogy még egyik játékos sem nyerte el a címet, a szakértők szerint az elsőszámú esélyes – akárcsak a vasárnapi Aranylabda-szavazáson – Kaká. A díjátadó gálát december 17-én rendezik Zürichben.

Olasz lapértesülések szerint a ceremónia csak afféle formalitás, hiszen a FIFA elismerése a Bajnokok Ligája-győztes és gólkirály Kakáé.

A högyeknél a legjobb a korábbi háromszoros győztes német Birgit Prinz, valamint a brazil Cristante és Marta közül kerül majd ki.

A bővebb, harmincas lista itt.

BL-döntő szombaton



Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét 2009-től szombati napon rendezik meg. A hírt hivatalosan még nem jelentették be, ám a Reuters hírügynökség belső forrásra hivatkozva már közölte a döntést. Ez azt jelenti, hogy az utolsó szerdai fináléra 2008. május 21-én, Moszkvában kerül majd sor.

Címkék: foci