Ötgólos MTK-győzelem Sopronban

Az MTK Budapest simán győzött Sopronban a labdarúgó Soproni Liga 15., utolsó őszi fordulójának hétfőn az erős havazás miatt félbeszakadt és csütörtökön újrajátszott mérkőzésén, így a tabella élén négypontos előnnyel várhatja a tavaszi folytatást.

Hétfőn este az időjárás miatt a játékvezető a 38. percben 1-0-s MTK-vezetésnél félbeszakította a 15. forduló zárómérkőzését. Egy nappal később az MLSZ úgy döntött, hogy a mérkőzést csütörtök délután kell újrajátszani.

Második nekifutásra már ragyogó időben futottak ki a csapatok Sopronban, ahol nem az olasz Vincento Cosco ült a kispadon, hanem Végh Tibor a pályaedző. A megfelelő papírok hiányában dolgozó olasz szakember ugyan nem távozott a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben, de a csütörtöki összecsapáson nem volt ott.

Az ügy kapcsán a soproniak csapatkapitánya a sportnapilapnak elmondta, hogy az MTK elleni meccsnek a vendégek az esélyesei, mivel „a fejek nem tiszták, és így nehéz eredményt elérni.” Nos a mérkőzés a szavait igazolta. Az első félidőben egy soproni helyzet után szerzett vezetést az MTK és azt követően egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, a Sopron szinte a semmiből szépített a szünet előtt.

Térfélcsere után is a fővárosiak játszottak fölényben, majd amikor kezdett volna kiegyenlítetté válni a játék, büntetőből növelte előnyét az MTK. Az utolsó bő húsz percben futószalagon gyártották a helyzeteket a kék-fehérek, Urbán összességében négyszer volt eredményes. Az MTK fölényesen győzött, de ha nincsenek Takács kapus bravúrjai, akár kétszámjegyű találatot is elérhettek volna.

Soproni Liga, 15. forduló:
Sopron-MTK 1-5
Gól:
Tchana (45.), illetve Urbán (12., 19., 65., 90., a harmadikat 11-esből), Sifter (74., öngól)

—-A forduló további eredményei, góllövőlista—-

Pénteken játszották:
Újpest FC – DVSC-TEVA 1-1

Szombaton játszották:
Nyíregyháza-Vasas 2-1
Paksi FC-BFC Siófok 1-1
REAC-Gabona Trans Kaposvár 1-1
Tatabánya-Budapest Honvéd 4-3
Győri ETO FC – DVTK-Borsodi 5-1
FC Fehérvár-ZTE FC 2-0

Góllövőlista
11 gólos: Urbán (MTK)

9 gólos: Kouemaha (Debrecen)

8 gólos: Bajzát (Győr), Hercegfalvi (Honvéd), Waltner (ZTE)

7 gólos: Abraham (Honvéd), Alves (Kaposvár)

6 gólos: Fülöp (Siófok), Kovács Z. (Újpest), Meye (ZTE), Oláh (Kaposvár), Simon (Diósgyőr)

5 gólos: Bárányos (Honvéd), Bori (MTK), Dzsudzsák (Debrecen), Foxi (Újpest), Kanta (MTK), Márkus (Paks), Sitku (Fehérvár), Tisza (Újpest)

4 gólos: Hajdú (Tatabánya), Kerekes (Debrecen), Koplárovics (ZTE), Leandro (Debrecen), Németh N. (Vasas), Nyerges (REAC), Pátkai (MTK), Pekic (ZTE), Torma (REAC), Tököli (Paks)

3 gólos: Belic (Sopron), Bogdanovic (Győr), Bozic (Fehérvár), Dajic (Fehérvár), Dourandi (Újpest), Farkas B. (Fehérvár), Filó (Tatabánya), Horváth F. (Paks), Kanta Sz. (Siófok), Kulcsár (MTK), Lázok (Vasas), Sándor Gy. (Újpest), Sándor T. (Debrecen), Simek (Fehérvár), Sipeki (Diósgyőr), Szabó Á. (MTK), Takács M. (Tatabánya), Tchana (Sopron), Tóth N. (ZTE), Tóth Z. (ZTE), Zahorecz (Kaposvár)

2 gólos: Abass (Honvéd), Bogdanovics (Győr), Brnovic (Győr), Cornaci (Nyíregyháza), Demjén (Debrecen), Douva (Diósgyőr), Dvéri (Fehérvár), Éger (Paks), Heffler (Paks), Kiss Z. (Debrecen), Korcsmár (Újpest), Kuttor (Siófok), Lambulic (MTK), Leandro da Silva (Kaposvár), Montvai (Nyíregyháza), Nikolov (Győr), Palásthy (Honvéd), Rajczi (Újpest), Rudolf (Debrecen), Sadjo (Újpest), Szilágyi (Nyíregyháza), Tandari (Vasas), Tóth A. (Vasas), Vasiljevic (Kaposvár), Völgyi (Győr), Weisz (Tatabánya), Zana (Sopron)

Címkék: foci