Lesérült egy Arsenal-sztár

A londoni együttes veretlenül vezeti az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, de a fantasztikus sorozat a következő napokban megszakadhat, miután Cesc Fabregas a hétközi BL-meccsen lebicegett a pályáról. A Newcastle-ben szereplő Michael Owen viszont a vártnál hamarabb visszatérhet.

A Sevilla ellen 3-1-re elveszített Bajnokok Ligája mérkőzésen a fiatal középpályás térdsérülést szenvedett, és az első orvosi vélemények szerint feltehetően 10 napig nem számíthat rá az Ágyúsok trénere. A lehető legrosszabbkor jött a sérülés, hiszen az elkövetkező napokban nagyon sűrű lesz az Arsenal programja: nyolc napon belül háromszor is idegenben lép pályára a Premier League listavezetője.

„Már az első félidőben éreztem, hogy valami nem stimmel, aztán a szünet után ismét belém hasított. Életemben először éreztem ehhez hasonló fájdalmat, nem akartam kockáztatni, ezért kértem a cserét” – nyilatkozta Fabregast, akit a Sevilla ellen Tomas Rosicky váltott az 56. percben.

A 20 éves irányítóra nagy szüksége lenne Arsene Wengernek, hiszen a három idegenbeli meccsen az Aston Villa, a Newcastle és a Middlesbrough ellen nem lesz könnyű dolguk. Főleg az első összecsapás ígérkezik nehéznek, hiszen a Villa sorozatban negyedik bajnokiját nyerte meg a Blackburn ellen idegenben, és már a tabella hatodik helyén tanyázik.

Fabregas ráadásul a veretlen csapat vezére volt ősszel: a 13 Premier League meccsből 12-ön pályára lépett, és nemcsak zseniális passzaival, hanem hat góllal is segítette csapatát.

—-Owen rövidesen bevethető—-

Heteken belül ismét pályára léphet a balszerencsés Michael Owen, aki legutóbb november 16-án, az osztrákok elleni barátságos mérkőzésen sérült meg. A 27 éves angol válogatott támadó a napokban tért vissza Németországból, ahol egy specialista kezelte a combizmát.

Owenre eredetileg 4-6 hetet hiányzott volna, de a felépülése a jelek szerint a vártnál jobban alakul. „Minket is meglepett, milyen gyorsan gyógyul Michael, a reményeink szerint rövidesen játékra jelentkezhet” – nyilatkozta Sam Allardyce, akinek szüksége is van egy jó formában futballozó válogatott csatárra, hiszen az utóbbi hetekben rengeteg kritika érte a csapata gyenge teljesítménye miatt.

Sem a 17 millió angol fontért leigazolt Owen, sem trénere nem akart konkrét időpontot megnevezni, de híresztelések szerint már december 8-án a Birmingham ellen ismét ott lehet a Szarkák kezdőjében a támadó.

Címkék: foci