Várhidi maradhat, ha megígéri a vb-szereplést

A Nemzeti Sport információi szerint akkor maradhat a magyar labdarúgó-válogatott kapitánya, ha vállalja, hogy a második helyre behozza a csapatot a világbajnoki selejtezőcsoportjában. Várhidi Péter lapunknak elmondta, hogy komolytalan a felvetés.

A kezdeti bukdácsolástól eltekintve augusztus óta remek eredményekkel állította maga mellé a közvéleményt Várhidi Péter és a megfiatalított magyar válogatott. A olvasóink is egyértelműen kiálltak a tavaly októberben Bozsik Pétert váltó szakember mellett, a Magyar Labdarúgó Szövetség azonban egyelőre nem döntött az ügyben.

A sportnapilap információi szerint az elnökségből jó néhányan az állandóság mellett tették le a voksukat, mások viszont azon fáradoznak, hogy minél hamarabb bemutassák az új kapitányt. Az MLSZ-elnök egyelőre homályosan fogalmaz, csak annyit mondott, hogy december 13-án dől el a kapitánykérdés.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy felajánlják Várhidinek a 2009 novemberében záruló kvalifikációs sorozat végéig érvényes megállapodást, ha vállalja, hogy legalább a második helyre behozza a válogatottat.

„A sportnapilap cikkét nem olvastam, ugyanakkor komolytalannak tartom ezt a felvetést” – mondta lapunknak Várhidi. „Nyilván nem úgy választanak kapitányt, hogy ki mit ígér. Egy ilyen döntést ennél komolyabb megfontolás alapján szokás meghozni. A szövetség elnöksége értékeli a munkámat, s eldönti, alkalmas vagyok-e a feladatra. Azt már el tudom képzelni, hogy itt arról van szó: az MLSZ a második helyet tűzi ki célul, és ezzel azonosulnia kell a szövetségi kapitánynak is”.

Címkék: foci