Olvasóink sem bíznak a vébészereplésben

A FigyelőNet nem reprezentatív felmérése szerint a magyar szurkolóknak mindössze a 20 százaléka bízik abban, hogy 2010-ben ott lehetünk a labdarúgó világbajnokságon. Olvasóink jelentős hányada szerint addig nem lesz változás a hazai fociéletben, amíg Kisteleki vezeti a szövetséget.

Magyar idő szerint vasárnap délután elkészítették Dél-Afrikában – a következő focivébé helyszínén – a selejtezőcsoportok beosztását. Várhidi Péter által irányított nemzeti tizenegy kőkemény csoportba került, kisebb csodára lenne ahhoz szükség, hogy a portugálok, svédek, dánok, albánok és a máltaiak ellenében kiharcoljuk 1986 után az első világversenyen való szereplést.

Az olvasóink véleményére is kíváncsiak voltunk, és a 2400 szavazó jelentős többsége (közel 80 százalék) egyetért az általunk is megkérdezett szakértőkkel: a magyar futball jelenlegi helyzetében nincs remény arra, hogy kijussunk a világbajnokságra. A szavazók 65 százaléka úgy gondolja, hogy örülhettünk majd annak is, ha a negyedik a helyet megcsípjük a csoportban, 13 százalékuk pedig azon a véleményen van, hogy ha csak egy hajszállal is, de lemaradunk a tornáról.

A voksolók 20 százaléka bízik abban, hogy a tavaly októberben kinevezett új szövetségi kapitánnyal jó úton indult el a fiatal magyar válogatott, amely a papírformát sutba vágva végre ismét szerepelhet egy világversenyen.

A Bemondóból szemezgettünk

Kistigris, Mucsajröcsöge
Addig, amíg “aranylábú” focistáinkba számolatlanul öntik a pénzt (nem utolsósorban a mi adóforintjainkat) függetlenül a teljesítményüktől, addig ne is álmodozzunk. Ja, és amíg a Kisteleki rémuralma alatt áll ez a labdarúgásnak csúfolt nem is tudom, micsoda!

Josh, Pécel
Tényleg itthon bárki ellen van esélyünk a győzelemre,és ha ehhez hozzájönne idegenben egy két bravúr (bár azért itthon is elkell majd) akkor meglehet az a 2. hely, de hát ez elég merész….Azért bízom benne h a fiuk képesek lesznek rá, és h addig is minél többet játszanak majd a klub csapatukban. Én biztos h minden hazai meccsen ott leszek és jó lenne ha jó sokan így lennének vele. Végre van egy csapat akiért érdemes szorítani!!!!!

Efrem, Budapest
A magyar foci olyan mint az albérlőm. Az is megígéri mindig, hogy időben fizet, aztán valahogy soha nem jön össze neki, de mindig meg tudja magyarázni.

jóska, viharsarok
Már megint a tehetségtelen labdarúgás a sláger. Lássuk már be, hogy válságban van a magyar foci. Ezzel a tehetségtelen vezetéssel és tehetségtelen labdarugókkal csak földet lehet művelni és nem focizni. El kellene kezdeni a tehetségkutatást és hosszú szívós munkával kinevelni az utánpótlást. De ezzzel az MLSZ vezetéssel semmit nem lehet elérni, csak önteni a pénzt a feneketlen hordóba. Inkább támogatnák ennek a pénznek kis hányadával a vízilabdát, kézi labdát, tornát evezéstt, kajak, kenut.

Poszátka, Budapest
Ha a harmadik helyet megszereznénk, az már óriási bravúr lenne. Annyiból pedig feltétlenül jó lenne ez, hogy a következő Eb-sorsolásnál előkelőbb kalapból húzzanak minket. A VB-csoportból továbbjutási esélyekről ábrándozni badarság, hiszen jelenleg ennek nincs realitása. Várhidi kapitány és segítői ügyesen építgetik új csapatunkat, de felfelé nehéz kettesével venni a lépcsőt, magasak a fokok. Amúgy mellékesen megjegyzem, hogy amíg ez a Kisteleki diktál, nem lesz előrelépés. A leváltásával kellene kezdenünk az élvonalhoz való felzárkózást.




Címkék: foci