Tragédia egy brazil futballmeccsen

Leomlott egy lelátó, s nyolc szurkoló meghalt egy másodosztályú brazil labdarúgó-mérkőzésen. A baleset a stadion rossz műszaki állapota, valamint a túlterheltség miatt történt – közölte a helyi tűzoltóság.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu



Nyolc szurkoló meghalt és többen súlyosan megsérültek, amikor vasárnap este az északkelet-brazíliai Bahía szövetségi állam Salvador városának Fonte Nova stadionjában leomlott egy lelátó – tudatta a rendőrség.

A baleset a Vilanova és Bahía közötti másodosztályú mérkőzésen történt.

A lelátó felső sorai leszakadtak, többen mintegy húsz métert zuhantak. Hatan a baleset színhelyén meghaltak, két másik szurkoló a kórházban halt bele sérüléseibe.

A helyi tűzoltóság szerint a baleset a stadion rossz műszaki állapota és a túlterheltség miatt történt. A mérkőzésen mintegy 60 ezer néző volt.

Sajtóértesülés szerint az 56 éves stadiont a közelmúltban nem találták biztonságosnak a műszaki ellenőrök. A Tarde című lap úgy tudja, hogy a leszakadt tribünt a „romos” kategóriába sorolták.

Jacques Wagner, Bahía állam kormányzója a vizsgálatok végéig bezáratta alétesítményt. Salvador a 2014-es brazíliai világbajnokság egyik helyszíne. A tervek szerint itt új stadiont építenek.

Címkék: foci