Ötöt lőtt otthon a Juventus (videó)

Tartja a lépést az éllovasokkal a Juventus együttese, amely valósággal átgázolt Alessandro del Piero vezérletével a Palermón. Az Öreg Hölgy lemaradása mindössze hárompontos az éllovas Internazionaléval szemben.

A Juventus edzője néhány napja bejelentette, képesnek érzi a csapatát arra, hogy idén is harcba szálljon az Internazionaléval és az AS Romával az olasz bajnoki címért. Claudio Ranieri még az előtt tette ezt a kijelentését, hogy a csapata vasárnap este lemosta a pályáról a Palermót.

Trezeguet és Iaquinta az első félidőben megnyugtató előnyt szerzett, különösen a francia gólja volt látványos: a világbajnok csatár egy szöglet után félfordulattal bombázott a vendégek kapujába. A szünet után igazi örömfoci volt, a Juventus drukkerei elsősorban a csereként érkező del Piero megmozdulásainak tapsolhattak.




A tapasztalt focista előbb egy hatalmas szabadrúgásgóllal vette be a Palermo kapuját, majd a ráadás perceiben tizenegyesből volt eredményes. Del Piero két találata között a 75. percben a szintén a kispadról beálló Marchionni is okos gólt lőtt.

A vége tehát 5-0 lett, ami teljesen megfelel a játék képének, hiszen a vendégek semmit ellenállást nem tanúsítottak, végig alárendelt szerepet játszottak, és csak két értékelhető helyzetük volt. A Juventus a kiütéses győzelemnek köszönhetően feljött a második helyre a tabellán, de a torinóiak egy meccsel többet játszottak, mint az Inter és a Roma. Ranieri csapata a jövő héten önbizalommal telve utazhat a San Siróba, ahol a BL-győztes AC Milannal csap össze.

Serie A, 13. forduló:
Juventus-Palermo 5-0
Gól:
Trezeguet (29.), Iaquinta (41.), Del Piero (71., 92., a másodikat 11-esből), Marchionni (75.)

Cagliari-AC Milan 1-2
Gól:
Acquafresca (4.), illetve Gilardino (61.), Pirlo (86.)




Empoli-Torino 0-0

SS Lazio-Parma 1-0
Gól:
Firmani (90.)

Livorno-Sampdoria 3-1
Gól:
Knezevic (8.), Tavano (10., 89.), illetve Bellucci (80.)

SSC Napoli-Catania 2-0
Gól:
Zalayeta (43., 65.)

Reggina-Fiorentina 0-0

Udinese-Siena 2-0
Gól:
Quagliarella (43.), Di Natale (80.)
Piros lap: Felipe (45., Udinese)

Szombaton játszották:
Internazionale-Atalanta 2-1
Genoa-AS Roma 0-1

Címkék: foci