Anglia: Beckham nem adja fel

A 99 válogatottságnál járó David Beckham az Eb-selejtező kudarcának ellenére ragaszkodik a címeres mezhez. Hazája szövetségének vezetői pedig gőzerővel keresik az új kapitányt.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

„Még szeretnék játszani a válogatottban. Remélem, a következő szövetségi kapitány is számol majd velem” – magyarázta a klubcsapatával, a Los Angeles Galaxyval Sydney-ben túrázó angol középpályás.

„Ha nyolc hónappal ezelőtt valaki azt mondja nekem, még szerepelni fogok a válogatottban, valószínűleg nem hittem volna el. Ám hosszú mellőzésemet követően, közel egy év után újra megkaptam a bizonyítási lehetőséget, és éltem vele. Eddig 99-szer szerepeltem címeres mezben, s azon vagyok, hogy ez a szám tovább nőjön” – így a Spice Boy, akit a vb-selejtezők sorsolása kapcsán is kérdeztek.


David Beckham továbbra is elszánt (AP)


Mint az vasárnap este kiderült, az Eb-ről lemaradó Anglia Horvátországgal, Ukrajnával, Fehéroroszországgal, Kazahsztánnal és Andorrával csatázhat a továbbjutásért. „A horvátoknak nagyon jó csapatuk van, de nekünk valamennyi ellenfelünket tisztelnünk kell. Ugyanakkor optimistán kell állnunk a feladathoz. A dolgok amúgy is gyorsan változnak a nemzetközi porondon” – jegyezte meg Beckham.

Az, hogy Angliát ki vezeti a világbajnoki kvalifikáció során, egyelőre megtippelhetetlen. Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) Brian Barwick vezérigazgató és Sir Trevor Brooking fejlesztési igazgató vezetésével keresi az új szakvezetőt. Barwick elmondta, bár a sajtóban számtalan angol és külföldi edző neve felmerült, még senkivel sem tárgyalt.

A két sportvezető a héten egyeztet a kapitányi kérdésben, s a döntés előtt a Premier League-ben dolgozó topmenedzserek és Sir Bobby Robson egykori szövetségi kapitány véleményét is kikéri.

Címkék: foci