Visszatért Ronaldo, Pirlo a hétvége gólját lőtte

A kezdőcsapatban kapott helyet a brazil csatár a Cagliari ellen, de csak nyomokban emlékeztetett a korábbi önmagára. A kiscsapat sokáig vezetett, de Gilardino, majd Pirlo – egy ritka nagy szabadrúgásgóllal – megfordította a találkozót.

Új edzővel a kispadon készült a Cagliari együttese a Bajnokok Ligája címvédője ellen, és a hazai pályán szereplő csapat meglepetésre már a harmadik percben vezetést szerzett: Acquafresca megelőzte a rosszul helyezkedő Oddót, és a hosszún a világbajnok védő mellől fejjel bevette a Milan kapuját.

A szemmel láthatóan gömbölyű Ronaldo próbálkozott, de az első félidőben egyetlen egy – jócskán mellészálló – lövéssel vetette magát észre. Nem sokkal a szünet előtt azonban kiharcolt egy tizenegyest, amit a fásultan futballozó Kaká kihagyott. A kipattanót Maldini az oldalhálóba bombázta.


Nem kímélték a sérülésébõl visszatérõ brazilt (AP)


A fordulás után is inkább a Cagliarinak voltak helyzetei, egészen az 52. percig, amikor Ronaldo a tizenhatos sarkáról a kapufát találta telibe. Negyedóra elteltével begyötörte az egyenlítő gólt a Milan: Serginho megpattanó beívelését Gilardino pofozta közelről a hálóba.

A hátralévő fél órában a Milan görcsösen próbálkozott, de továbbra is inkább Dida kapuja forgott veszélyben – egészen a 86. percig. Ekkor Pirlo 30 méterről egy bődületesen nagy szabadrúgásgóllal bebiztosította a vendégeknek a szerencsés három pontot.

Serie A, 13. forduló:
Cagliari-AC Milan 1-2
Gól:
Acquafresca (4.), illetve Gilardino (61.), Pirlo (86.)

Empoli-Torino 0-0

SS Lazio-Parma 1-0
Gól:
Firmani (90.)

Livorno-Sampdoria 3-1
Gól:
Knezevic (8.), Tavano (10., 89.), illetve Bellucci (80.)

SSC Napoli-Catania 2-0
Gól:
Zalayeta (43., 65.)

Reggina-Fiorentina 0-0

Udinese-Siena 2-0
Gól:
Quagliarella (43.), Di Natale (80.)
Piros lap: Felipe (45., Udinese)

Juventus-Palermo 5-0
Gól:
Trezeguet (29.), Iaquinta (41.), Del Piero (71., 92., a másodikat 11-esből), Marchionni (75.)

Szombaton játszották:
Internazionale-Atalanta 2-1
Genoa-AS Roma 0-1

Címkék: foci