Télen eligazol az egyik Bayern-sztár

Három tétmeccs után győzött szombat délután ismét a Bayern München együttese, ám a sikernek nem igazán örült senki sem, hiszen a hosszú sérülés után visszatérő Willy Sagnol bejelentette, hogy januárban elhagyja az egyesületet.

„Szeretnék még januárban távozni” – közölte a 30 éves francia játékos, aki hosszú sérülés után, szombaton, a VfL Wolfsburg elleni bajnokin került be ismét a bajorok keretébe. „Már jó pár hete arra kértem az egyesület vezetőit, hogy télen eligazolhassak” – mondta Sagnol.

A francia védő nem árulta el, hogy hét év után miért akarja otthagyni a Bayernt. Kijelentése azért is furcsa, mert tavaly 2010-ig hosszabbította meg a kontraktusát a német együttesnél. A szezon végeztével visszavonuló csapatkapitány sem érti a Sagnolt. „Nem tudom mi ütött Willybe. Ha valaki ilyen sokáig sérült volt, akkor nem csoda, hogy nem játszik azonnal. Az edző döntése, hogy kit tesz be a kezdőbe” – nyilatkozta Oliver Kahn.

A francia játékost még áprilisban kellett a térdén megműteni, és csak az elmúlt hetekben sikerült visszaküzdenie magát a keretbe. November elején úgy tűnt, hogy hamarosan ismét játszhat a Bundesligában Sagnol, és azóta a tartalékcsapatban kétszer már lehetőséget kapott.

Az 53-szoros francia válogatott 2000 nyarán érkezett a Monacótól, és idáig 175 német bajnokin viselte a müncheniek mezét.

Címkék: foci