Primera División: 14 gól két meccsen

Az Atletico Madrid és a Levante is gólzáporos meccsen tartotta otthon a három pontot a spanyol bajnokságban. A tabella második helyén álló Villareal átvehette volna a vezetést, de otthon botlott az újonc Almeria ellen.

A Real Madrid meglepetésre csak döntetlent játszott szombat este a Murcia otthonában, így az idei szezon meglepetéscsapata, a Villareal egy esetleges győzelemmel átvehette volna a vezetést a tabellán. Erre meg is lett volna minden esélye, hiszen az újonc Almeriát látta vendégül.

Az első félidőben Franco remek szólója után meg is szerezte a vezetést a „sárga tengeralattjáró” Nihat révén, a szünet után azonban kiegyenlített a Real Madridtól kölcsönbe kapott Negredo. A bekapott gól hosszú percekre megfogta a hazai csapatot, csak az utolsó negyedórára pörgött ismét fel a Villareal. Az Almeria védelmét azonban nem tudták másodszor is feltörni, így maradt az igazságos döntetlen.


Negredo (balra) meghiúsította a helycserét az élen (AP)


A Vicente Calderónban ismét potyogtak a gólok, az Atletico Madridnak ezúttal ráadásul sikerült mind a három pontot otthon tartania a Valladolid ellenében. Mind két csapat szellősen védekezett, így Maniche már három perc elteltével vezetést szerzett az Atleticónak, a szünet előtt azonban a vendégek egalizáltak.

A fordulás után 10 perc alatt négy gól született, és sokáig úgy tűnt, hogy marad is a 3-3, de a ráadásban a vendégek egy szerencsétlen öngóllal három pontot ajándékoztak az Espirin kiállítása miatt 10 emberrel játszó Atleticónak.

A Levante-Betis kiesési rangadón is hét találat született, és itt is a hazaiak örülhettek a három pontnak. Az izgalmas és fordulatos meccsen a 4-3-as végeredményt Fuego állította be a 80. percben.

Primera División, 13. forduló:
Athletic Bilbao-Deportivo La Coruna 2-2
Gól:
Barragan (23., öngól), David Lopez (54.), illetve Riki (63.), Taborda (90.)

Atlético Madrid-Valladolid 4-3
Gól:
Maniche (3.), Maxi Rodriguez (50., 56.), Pedro Lopez (92., öngól), illetve Victor (40.), Sisi (48.), Llorente (54.)
Piros lap: Espirín (72., Atlético Madrid)

Levante-Real Betis 4-3
Gól: Tommasi (39.), Riga (41., 50.), Fuego (80.), illetve Arzu (9.), Edu (25., 11-esből), Pavone (52.)
Piros lap: Juanito (82., Real Betis)

Osasuna-Espanyol 1-2
Gól:
Portillo (75.), illetve Angel (30.), Valdo (33.)

Villarreal-Almeria 1-1
Gól:
Nihat (14.), illetve Negredo (53.)

Racing Santander-Valencia 1-0
Gól:
Jorge Lopez (70.)

Real Zaragoza-Getafe 1-1
Gól:
D’Alessandro (81.), ill. Sousa (64.)

Szombaton játszották:
Real Murcia-Real Madrid 1-1
FC Barcelona-Recreativo Huelva 3-0
Sevilla-Real Mallorca 1-2

Címkék: foci