Faragott a hátrányából a Barcelona

Ronaldinho még a kispadon sem kapott helyet, de a Barcelona félórányi jó játékkal simán verte a Huelvát, míg a Real Madrid az újonc Murcia otthonában ikszelt, és ezzel kétpontosra csökkent az előnye a tabellán. A Sevilla továbbra is botladozik.

A Real Madrid a mérkőzés elején nekirontott ellenfelének, és Robinho már a 9. percben – lesgyanús helyzetből – bevette fejjel a házigazdák kapuját. Az utóbbi hetekben remekül futballozó brazil a hosszún érkezett Guti beívelésére, és zavartalanul fejelt a hálóba. Az előny birtokában a válogatott meccsek miatt fáradtnak tűnő Real-sztárok visszavettek a tempóból.

Gyors Real-gól, aztán semmi

A Murcia a 24. percben tesztelta először komolyabban Casillast, de a fővárosiak kapusa Baiano löketét az ujjhegyével szögletre tornázta. A félidő hátralévő részében potyogtak a sárgák, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben.


Robinho ekkor még ünnepelt (AP)


A fordulás után az újonc gárda kihasználva a Real-védelem sokadik figyelmetlenségét kiegyenlített. A Chelseaben és az Espanyolban is megfordult De Lucast teljesen üresen hagyták egy szögletnél Cannavaróék, és a középpályás hatalmas gólt fejelt. Percekkel később kis híján újabb gólt kapott a királyi gárda, de Movilla szabadrúgása ha csak centikkel is, de elkerülte a kaput.

A bekapott gól után sem tudta átvenni az irányítást a Real, veszélyesebben támadott a Murcia, és a hazai győzelem is elérhető közelségbe került, mikor a hajrában Gutit lezavarta a pályáról a játékvezető. A középpályás egy ellene elkövetett szabálytalanság után belerúgott César Arzóba, és fegyelmezetlenségéért azonnal mehetett zuhanyozni. A Murciának két lehetősége is volt a három pont megszerzésére, de Casillas remek védéseinek köszönhetően legalább az egyik pontot megmentette a címvédő.

Bevehetetlen a Bernabeu

A Barcelona hetedik hazai meccsén is megőrizte százszázalékos mérlegét, és ezzel két pontra csökkent a hátránya Bernd Schusterékkel szemben. A dél-amerikai vb-selejtezőkön érdekelt Ronaldinho pihenőt kapott Frank Rijkaardtól, aki a Gudjohnsen-Iniesta duót küldte a támadósorban a pályára.

A Huelva a várakozásoknak megfelelően defenzív felállásban kezdett: a négy védő előtt egy védekező középpályás tisztogatott, és az egy szem támadón kívül mindenki hátrazárt, ha a katalánoknál volt a labda. Nem is csoda, hogy egy óráig csak szenvedtek Messiék, képtelenek voltak rést találni a kiscsapat védelmén.

Az utóbbi hetekben rengeteget kritizált Rijkaard egy óra elteltével unta meg Gudjohnsen szerencsétlenkedését, és a helyére Bojan Krkicet küldte. A fiatal tehetség szinte azonnal kiharcolt egy szögletet, amiből Gabriel Milito fejjel megszerezte a vezetést, majd nem sokkal később Henry passzát értékesítette. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, a hajrában még Messi büntetőből javított a csapat amúgy sem rossz gólkülönbségén.

Primera División, 13. forduló:
FC Barcelona-Recreativo Huelva 3-0
Gól:
Milito (64.), Krkic (66.), Messi (81., 11-esből)

Sevilla-Real Mallorca 1-2
Gól:
Kanouté (49.), illetve Ibagaza (16.), Varela (37.)
Piros lap: Varela (76., Mallorca)

Real Murcia-Real Madrid 1-1
Gól:
De Lucas (49.), illetve Robinho (9.)
Piros lap: Guti (82., Real Madrid)

Vasárnap játsszák:
Athletic Bilbao-Deportivo La Coruna 17 ó
Atlético Madrid-Valladolid 17
Levante-Real Betis 17
Osasuna-Espanyol 17
Villarreal-Almeria 17
Racing Santander-Valencia 19
Real Zaragoza-Getafe 21

Címkék: foci