New York-i tinédzsert figyel a Real Madrid

A New York Red Bullst erősítő Jozy Altidore szerződtetését tervezi a Real Madrid labdarúgócsapata. A tengerentúli együttes persze szeretné megtartani a fiatal játékost, ugyanakkor erre a jelek szerint nincsen sok esélye van.

Carlos Bucero, a királyi gárda sportigazgató-helyettese a napokban külön elutazott az Egyesült Államokba, hogy alaposan szemügyre vegye a 18 éves csatárt. Altidore ügynöke nem akarta megerősíteni azokat a híreket, melyek szerint már találkoztak Buceróval.

„Valóban érdeklődik a Madrid, ami azt hiszem minden futballista álma. Jozy is nagyon örült” – nyilatkozta az AP-nek Richard Motzkin, majd hozzátette: „Jelenlegi csapatánál nagyon jól érzi magát, de majd meglátjuk mit hoz a jövő.”

A klubja szeretné mindenképpen megtartani a 18. születésnapját november 17-én ünneplő Altidoret. A Red Bullsnak nincs szüksége az eladásból származó dollármilliókra, sokkal inkább egy olyan játékosra, aki meccseket nyer, és aki csapat „arca” lehet.

Statisztikája alapján Altidore rászolgált a figyelemre: négy gólt szerzett a nyári kanadai U20-as világbajnokságon, az amerikai bajnokságban eddig 22 meccsen kilencszer volt eredményes, és egy hete bemutatkozott az amerikai felnőtt válogatottban is.

Címkék: foci