Bundesliga: Huszti hiábavaló duplája

Huszti Szabolcs két gólt is szerzett, a Hannover ennek ellenére is kikapott a Schalke ellen, míg a listavezető Bayern München három balul sikerült meccs után nyert újra a Bundesligában.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Huszti két gólja is kevésnek bizonyult, a Hannover hazai pályán szenvedett vereséget a tavalyi ezüstérmes Schalke csapatától.

A magyar válogatottban való szerepléstől az év végéig eltiltott középpályás a 17. percben szerzett vezetést a kenyéradójának, miután biztosan értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt. Másodszor az 52. percben volt eredményes, Balitsch beadása után talált a kapuba, s ezzel 2-2-re alakította az állást, a másik oldalon ugyanis időközben Kuranyi is duplázni tudott. A három pont sorsáról pedig a török Halil Altintop döntött a 62. percben.

Huszti már hat gólnál jár a Bundesliga idei kiírásában, ám ez aligha vigasztalja, hiszen csapata immár sorozatban másodszor kapott ki.

A Bayern München két gól nélküli döntetlennel és egy vereséggel a háta mögött várta a volt edzője, Felix Magath irányította Wolfsburg vendégjátékát. A Bayern sokáig fölényben játszott, a végén mégis izgulnia kellett, de sikerrel járt, 2-1-re nyert – köszönhetően elsősorban a remek napot kifogó, remekül futballozó Ribérynek.


Franck Ribéry (jobbról a második) volt a Bayern legjobbja (Getty)



A francia légiós – van der Heyden hibáját kihasználva – előbb gólpasszt adott Klosénak, majd maga vette be a kaput: remekül játszott össze Hamit Altintoppal, s a tetszetős támadás végén Jentzsch alatt gurított a jobb alsó sarokba. Ekkor úgy tűnt, eldőlt a meccs, Dejagah bombagólja (15 méterről lőtt a bal felsőbe) azonban felhozta a vendégeket, akik a végén védekezésre kényszeríttették a listavezetőt. Ugyanakkor az eredmény már nem változott.

A Werder Bremen két góllal nyert Cottbusban, a Leverkusen, a Bochum és a bajnok VfB Stuttgart viszont még a brémaiaknál is simábban diadalmaskodott a 14. forduló szombati játéknapján.

Bundesliga, 14. forduló:
FC Bayern München-VfL Wolfsburg 2-1 (1-0)
Gól:
Klose (35.), Ribéry (50.), ill. Dejagah (72.)

Bayer Leverkusen-MSV Duisburg 4-1 (0-1)
Gól:
Barbarez (47.), Rolfes (66.), Freier (75., 11-esből), Gekas (81), ill. Mokhtari (11.)

VfL Bochum-Arminia Bielefeld 3-0 (2-0)
Gól:
Mieciel (12., 15.), Dabrowski (55.)

Hannover 96-Schalke 04 2-3 (1-1)
Gól:
Huszti (17., 52., az első 11-esből), ill. Kuranyi (41., 50.), Altintop (61.)

Energie Cottbus-Werder Bremen 0-2 (0-0)
Gól:
Diego (63., 11-esből), Mosquera (83.)

Eintracht Frankfurt-VfB Stuttgart 1-4 (1-1)
Gól:
Köhler (41.), ill. Hilbert (45.), Marica (48.), Hitzlsperger (57.), Cacau (91.)

Pénteken játszották:
Karlsruhe-Hertha BSC 2-1

Vasárnapi program:
1. FC Nürnberg-Borussia Dortmund, 17:00
Hamburger SV-Hansa Rostock, 17:00

Címkék: foci