Győztes magyarok a Bundesligában

Az egyaránt „magyaros" csapatnak nevezett újonc Karlsruhe és Hertha idegenben gyűjtötte be a három pontot a Bundesligában.

Dárdai Pálnak (Hertha BSC) és Hajnal Tamásnak (Karlsruhe) is jó napja volt, hiszen mind a két játékos győztes csapat tagja lehetett vasárnap, ráadásul a két válogatott futballista végig a pályán volt.

A Hertha zsinórban második mérkőzését nyerte meg, a Duisburg otthonában 2-1-re diadalmaskodott. A szerb Marko Pantelics 25 méterres lövéssel a 61. percben szerzett vezetést, majd kisvártatva újra betalált, eldöntve ezzel a pontok sorsát, kiváltképp hogy a hazaiak erejéből csak a szépítésre futotta.

A Karlsruhe a Wolsfsburg vendégeként nyert 2-1-re. Hajnal Tamás egy gólpasszal jeleskedett, a német források szerint csapata egyik legjobbja volt.

A Hertha az ötödik, a Karlsruhe a hatodik a tabellán, az élen továbbra is a Bayern München csapata tanyázik.

Bundesliga, 5. forduló:
VfL Wolfsburg-Karlsruher SC 1-2 (1-0)
Gól:
Krzynowek (21.), ill. Eggimann (63.), Eichner (79.)

MSV Duisburg-Hertha BSC 1-2 (0-0)
Gól:
Lavrics (78.), illetve Pantelics (61., 70.)

Szombati mérkőzések

Második helyen a City

A Premier League-ben egy meccset rendeztek vasárnap, ezen a Manchester City 1-0-ra verte a vendég Aston Villa csapatát. Michael Johnson a 48. percben gyönyörű és nagyon fontos gólt szerzett: a fiatal fedezet bolondot csinált a vendégvédelemből, majd szép mozdulattal a kapuba továbbított – ezzel a tabella második helyére lőtte a csapatát.

Premier League, 6. forduló:
Manchester City-Aston Villa 1-0 (0-0)
Gól: M. Johnson (48.)

Szombati mérkőzések


Címkék: foci