Hátrányból nyerte az Arsenal a londoni derbit

A 64. percben még vesztésre állt, végül mégis 3-1-re nyert az Arsenal a Tottenham Hotspur otthonában az angol labdarúgó Premier League észak-londoni rangadóján. A Liverpool pontokat hullajtott, a bajnokot Vidic mentette meg.

Már kora délután elkezdődött az angol pontvadászat hatodik fordulója, a sort a Manchester United nyitotta. Sir Alex Fergusonék a mindenkire veszélyes Everton otthonába látogattak, és az előjeleknek megfelelően csak nagy nehézségek árán gyűjtötték be a három pontot.

A manchesteri gárda az idei szezonban egyelőre még nem villogott, és a Goodison Parkban sem kápráztatta el a rajongókat a csapat. Wayne Rooney ugyan már felépült, de Ferguson nem küldte pályára, és így a címvédő támadójátéka halovány maradt. Carlos Tevez és Cristiano Ronaldo ugyan próbálkozott, de a hazai védők szorításában nem sokat mutattak.

Az első félidőre nem érdemes sok szót vesztegetni, két említésre méltó esemény emelnénk ki: Scholesnak egy csúnya belemenés után meg kellett volna kapnia a második sárgáját, de a bíró megkegyelmezett. Silvestre viszont komolynak tűnő sérülést szenvedett, őt a nyáron érkezett Nani váltotta.

A fordulás után rákapcsolt az Everton, és öt perc után Scholesnak a gólvonalról kellett kirúgnia Andy Johnson fejesét. A másik kapunál is a vörös hajú játékos volt a középpontban: az 55. percben 10 méterről megeresztett lövése mellément. A feszült hangulatú összecsapáson végül egy védő biztosította be a három pontot Fergusonéknak: Nani szögletét a rövid saroknál érkező Vidic stukkolta a hálóba.

A nyáron fontmilliókból megerősített Liverpool a Portsmouth otthonában döntetlenre végzett, az Arsenal viszont továbbra is remekel. Arsene Wengerék a szezonban 5 meccsükből négyet nyertek, egyszer pedig döntetlenre végeztek. A Tottenham elleni észak-londoni derbin úgy tűnt megtörhet a sorozat, de az Ágyúsok 25 perc alatt hármat vágtak a White Hart Lane-en, és ezzel átvették a vezetést a tabellán, annak ellenére, hogy csak öt meccset játszotttak. A Chelsea az esti összecsapáson hazai pályán gólnélküli döntetlenre végzett a Blackburnnel.

Premier League, 6. forduló:
Tottenham Hotspur-Arsenal 1-3
Gól:
Bale (15.), illetve Adebayor (65., 90.), Fabregas (80.)

Portsmouth-FC Liverpool 0-0

Everton-Manchester United 0-1
Gól:
Vidic (83.)

Birmingham City-Bolton Wanderers 1-0
Gól:
Kapo (37.)

Sunderland-Reading 2-1
Gól:
Jones (29.), Wallace (47.), illetve Kitson (85.)

West Ham United-Middlesbrough 3-0
Gól:
Bowyer (46.), Young (51.), Ashton (62.)

Wigan Athletic-Fulham 1-1
Gól:
Koumas (79., 11-esből), illetve Dempsey (11.)

Chelsea-Blackburn Rovers 0-0

Vasárnap:
Manchester City-Aston Villa 17 ó

Hétfő:
Derby County-Newcastle United 21 ó

Címkék: foci