Nem eladó az Arsenal

A londoni klub elnöke bejelentette, hogy nem adják el a klubot egy orosz milliárdosnak, aki már közel 15 százalékot szerzett az Arsenalban. Peter Hill-Wood nem bánja, hogy külföldi befektetők jelentek meg a Premier League-ben, de az Ágyúsok nem ezt az utat választják.

A klub egykori alelnöke, David Dein áll annak a cégnek az élén, amely komoly részesedést szeretne szerezni az Arsenalban. Dein nemrég eladta a Red and White Holdings Ltd-nek a 14,58 százalékos részesedését 75 millió angol fontért. A cég az orosz milliárdos Alisher Ushamov és üzleti partnere, Farhad Moshari tulajdonában van. Az üzlet megkötése után Deint nevezték ki a Red and White élére.

Hill-Wood a BBC-nek elmondta, hogy az egyesület nagyobb részvényeseinek nem áll szándékukban eladni a tulajdonrészüket. „Minden érdeklődővel szívesen tárgyalunk, ha komoly ajánlattal érkeznek, de nem fogjuk eladni a klubot” – közölte az Arsenal első embere.

Deinnal azonban a jelek szerint nem akar tárgyalni Hill-Wood: „Nem érzem ennek a szükségességét. Volt 25 évünk arra, hogy őt hallgassuk” – mondta az elnök. Dein idén tavasszal hagyta ott az egyesületet, miután az igazgatótanács elutasította a javaslatát, hogy az amerikai milliárdos Stan Kroenke befolyást szerezzen az Arsenalban.

Az egykori alelnök több alkalommal is jelezte, hogy a véleménye szerint a londoniak csak akkor tudják felvenni a versenyt a Chelsea-vel, a Manchester Uniteddal és a Liverpoollal, ha egy külföldi befektető tőkeinjekciót ad a klubnak.

Hill-Wood ezzel szemben azt hangsúlyozta, hogy az Ágyúsok óvatos stratégiája a megfelelő válasz a kihívásokra. „Semmi bajom nincsen azzal, hogy külföldi befektetők jelentek meg a Premier League-ban. Hasznos lehet. De itt olyan emberekről beszélünk, akik nem az adott klubnak az elkötelezett rajongói. Ők a pénzükért cserébe haszonra számítanak, mi ebből azonban nem kérünk.”

Címkék: foci