Alves-ügy: a Real-elnök ellentmondásba keveredett

Az átigazolási időszak slágertémája volt a sevillai Daniel Alves esetleges klubváltása. A védőre szemet vető Real Madrid elnöke igencsak ellentmondásosan vélekedik ebben az ügyben.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Mielőtt ezzel előállnak, az előzményeket illik feleleveníteni. Nos, a Chelsea és a Real Madrid is szívesen leigazolta volna a brazil védőt, a Sevilla ugyanakkor két meg nem nevezett klub – feltehetőleg az Chelsea-ről és a királyiakról van szó – több ajánlatát is visszautasította, holott Daniel Alves arra kérte a vezetőket, adják el, mert ő a Chelsea-ben szeretne futballozni. Végül nem adták el, maradt.

Ramon Calderon, a Real Madrid első embere arról beszélt, hogy ha Alves csatlakozni akarna a Realhoz, szívesen látnák, aztán nem sokkal később pedig már azt ecsetelte, ők nyáron is megvették volna a védőt, ugyanakkor Bernd Schuster leállította a tárgyalásokat.


„Európa legjobb csapatának” elnöke (goal.com)



Calderon azt állítja, már megegyezett a sevillaiakkal, mikor az edző előállt azzal, hogy Alves mégsem kell neki. „Könnyen előteremtettük volna a játékos megvásárlásához szükséges összeget, de mégsem szerződtettük le Alvest, egyszerűen azért nem, mert az edzőnk szerint erre nem volt szükség, hiszen Real Alves nélkül is a legjobb csapat Európában” – magyarázta Calderon.

Majd ezt a véleményét a következő mondatában is megerősítette: „Igen, jelenleg a Real a legjobb. Lehet, hogy most nem vagyunk tele galaktikussokkal, de a csapatunknál nincsen erősebb a kontinensen”. Igaz, ami igaz, a csúnyán elveszített Szuperkupa után a Real két győzelemmel kezdte a bajnokságot, a Villarrealt például annak pályáján ütötte ki 5-0-val. „Nagyon élvezetes volt nézni, amint a Villarreal ellen játszott a csapat” – jegyezte meg az elnök, egyúttal ráerősített Schuster azon véleményre, hogy „minek ide Alves?”

Címkék: foci