Magyarország-Bosznia 1-0

A világbajnok olaszok legyőzése után a fiatal magyar labdarúgó válogatott az Eb selejtezőcsoportjában bizonyíthat. A kontinenstornára már nincs reális esély, de egy újabb siker sokat lendítene a játékosok önbizalmán.

94. perc: Vége a meccsnek. Egy éven belül másodszor is megvertük a bosnyákokat, akik ezzel a buktával lassan elbúcsúzhatnak az Eb-szerepléstől. Szép volt fiúk…

92. perc: Óriási tapssal búcsúztatja a fehérvári közönség Dzsudzsák Balázst. Halmosi nem nagyon fog megizzadni a hátralévő két percben.

90. perc: Négy perc hosszabbítás lesz.

88. perc: Muslimovic életveszélyes: a horvátoknak hármat vágó csatár 7 méterről, üresen ismét a kapu mellé gurított. Óriási szerencsénk volt. Filkor érkezett Feczesin helyére.

84. perc: Utolsó cserelehetőségüket is kihasználták a vendégek. Hrgovicot Custovic váltotta.

A második félidőre jelentősen feljavult Gera Zoli játéka, ennek is köszönhető, hogy sorban alakítja ki a helyzeteket a magyar csapat. A bosnyák drukkerek eközben a helyükről kiszakított székekkel dobálják a biztonságiakat.

81. perc: A másik oldalon Muslimovic futotta le a védőket, de nem találta el szerencsére a magyar kaput.

80. perc: Helyenként kimondottan látványosan futballozik a magyar csapat. Gera újabb bombáját Guso védte.

79. perc: Helyreállt a rend, a vendégek pedig másodszor is cseréltek. Maletic helyett Bozic a pályán.

Félbeszakadt a mérkőzés, mert a csalódott vendégdrukkerek kis híján felgyújtották a Sóstói stadion gyepét.

73. perc: Gera a tizenhatos vonaláról szép lövést eresztett meg, amely sajnos a kapufán csattant. Pillanatokkal később a két védő között megiramodó Feczesin lőtt mellé.

72. perc: A második félidő közepére elfáradó Hajnalt Csizmadia váltotta.

67. perc: Ibisevicet helyére Dzeko érkezett a vendégeknél. A csere után Fülöp biztosan védte Muslimovic löketét.

Semmi nem sikerül a vendégeknek, akik egyre idegesebbnek tűnnek. De Várhidi Péter sem lehet nyugodt, hiszen nagyon kevés az egygólos előny. Vajon a vendégkapitány miért nem cserél?

62. perc: Villámgyors magyar kontra végén a bal oldalon gyorsvonat sebességgel fel-alá rohangáló Dzsudzsák bombázta a kapusba.

57. perc: Továbbra is megy előre a Várhidi-csapat. Dzsudzsák ezúttal is kiemelkedik a mezőnyből. A beadásába ezúttal senki nem érkezett középen.

A szünet óta sokkal jobb a magyar válogatott. Gusónak már jó pár védeni valója volt az elmúlt percekben. Jó lenne egy újabb góllal bebiztosítani a győzelmet.

50. perc: Feczesin remek labdával ugratta ki Hajnalt, aki a gyors befejezés helyett még egy cselt bedobott, majd tíz méterről mellégurított.

48. perc: Dzsudzsák lövése kipattant Gusóról, Hajnal sajnos nem érte le a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A lassú kezdés után a félidő hajrájára felpörögtek a csapatok. A magyarok Gera góljával megszerezték a vezetést, majd óriási szerencséjüknek, és Fülöp Mártonnak köszönhetően megtartották a szünetig a sovány előnyt.

45+1. perc: Lefújta az olasz játékvezető az első félidőt.

43. perc: Nem sok hiányzott az egyenlítéshez, Fülöp azonban remek reflexszel kiütötte a vendégfejest. Rahimic pillanatokkal később egyedül vezette a labdát a magyar kapusra, de szerencsére ezúttal sem rezdült meg a háló. A Leicester City portása ismét parádésan hárított.

41. perc: A vendégek a bekapott gól után egy fokozattal feljebb kapcsoltak, de ez csak arra elég, hogy most náluk van többet a labda.

39. perc: Vezet a magyar válogatott. A Feczesin buktatásáért megítélt büntetőt a csapatkapitány magabiztosan értékesítette. (1-0)

35. perc:
Minden labdáért megharcolnak a Várhidi-legények. A rendkívülien lelkes magyar szurkolótábor minden megmozdulást megtapsol.

31. perc: Két óriási magyar helyzet rövid időn belül. Hajnal szabasdrúgását kiütötte a kapus, majd Hajnal nem találta el 2 méterről az üresen álló kaput. Ha megy, akkor sem lett volna viszont érvényes, a Németoreszágban futballozó középpályás ugyanis lesen állt.

Mintegy ötven bosnyák drukker összeverekedett a vendégszurkolók részére fenntartott szektorban az MTI jelentése szerint a mérkőzés előtt. Az összecsapást a rendőrök fékezték meg, több rendbontót kivezettek a szektorból. A bosnyák nemzeti együttest 7-800 szurkoló kísérte el a mérkőzésre.

26. perc: A remekül fejelő Juhász csúsztatott meg egy szabadrúgást, a labda centikkel kerülte el a bal kapufát.

23. perc: Beszorult a magyar válogatott, de a hátsó alakzatunk egyelőre még nem kapitulált. A mieink támadásban nem túl veszélyesek. Közben repkednek a sárgák, az olasz sípmester már hármat – egyet nekünk, kettőt a vendégeknek – kiosztott.

Leült a mérkőzés. Sok a szabálytalanság és a pontatlan átadás, így alig alakul ki folyamatos játék.

11. perc: Óriási bosnyák ziccer, de szerencsére Fülöp védett. Egy jobb oldali beadásra üresen érkezett középen Ibisevic, aki 10 méterről pont telibe trafálta az Angliában légióskodó kapust.

6. perc: Dzsudzsák iramodott meg a bal szélen, elfektette a védőjét, de a középre adása nem volt elég pontos. A debreceni játékos akárcsak az olaszok ellen remekül kezdett.

5. perc: Az első veszélyes helyzet: Fülöp könnyedén szedte fel a bosnyák támadó vérszegény lövését.

3. perc: Az utolsó pillanatban lesérült Priskin helyett Feczesin került be a kezdőbe. A pályán egyelőre nem sok minden történik.

1. perc: Gurul a labda.

Pályán a csapatok, hamarosan elkezdődik a mérkőzés.

A bosnyákokat majdnem pont egy éve 3-1-re megverte idegenben az akkor még Bozsik Péter által irányított magyar együttes.

Zsúfolásig megtelt a Sóstói stadion a mérkőzésre, valamivel több mint tízezren biztatják majd a hazai kedvenceket. Várhidi Péter és Gera Zoltán szerint is nehezebb lesz a mérkőzés mint a világbajnok olaszok ellen, mivel a vendégek agresszív, helyenként durva játékstílusa nem fekszik a mieinknek.

Európa-bajnoki selejtező, C csoport:
Magyarország-Bosznia-Hercegovina 1-0
Székesfehérvár, Vezeti: Matteo Trefoloni (olasz)
Gól: Gera (39. tizenegyesből)

Kezdőcsapatok
Magyarország: Fülöp – Szélesi, Vaskó, Juhász Vanczák – Vass, Tőzsér, Hajnal – Gera, Feczesin, Dzsudzsák

Bosznia-Hercegovina: Guso – Berberovic, Bajic, Nadarevic, Hrgovic – Maletic, Blatnjak, Rahimic, Misimovic – Muslimovic, Dzeko

Címkék: foci