Börtönbe kerülhet az egyik Barca-sztár

Spanyol lapjelentések szerint a Barcelona spanyol védője, Oleguer Presas akár hároméves börtönbüntetést kaphat, amennyiben a szülővárosában ellene indított eljárásban elítélik. A játékos négy éve állítólag rendőrökre támadt.

A La Vanguardia nevű lap úgy tudja, hogy Oleguer egyike annak a 11 embernek, akik 2003 szeptemberében Sabadell városában egy bár mellett összecsaptak a hatóság embereivel. A rendőrök a Bemba nevű kocsmát akarták bezárni, amikor a vendégek, köztük a Barca-védővel kövekkel dobálták meg őket. Az összetűzésben hét ember sérült meg. A rendőrök gumilövedékekkel fékezték meg a randalírozókat.

Oleguer egyelőre nem nyilatkozott az ügy kapcsán, de klubjának a vezetői jelezték, hogy kiállnak mellette. „Az eljárás végéig kitartunk Oleguer mellett” – mondta Joan Laporta, a katalánok elnöke, majd hozzátette, hogy a négyéves ügyet már rég le kellett volna zárni. Amennyiben a Barca kezdőcsapatában egyre ritkábban szereplő védőt bűnösnek találják, a legrosszabb esetben akár három évet is kaphat.

Oleguer 2001-ben került a katalánok B csapatába, és egy évvel később már a nagyoknál is bemutatkozott. Az utóbbi időben azonban egyre kevesebb szerepet szán neki a csapat holland trénere, Frank Rijkaard.

Címkék: foci