Ronaldinho magára haragítja Eto’ót?

A világklasszis brazil játékos egy angol lapnak nyilatkozva nem jelölte az öt kedvenc futballistája közé csapattársát Samuel Eto’ót. A kameruni az egyetlen tagja a barcelonai nagy négyesnek, aki nem szerepel Ronaldinho Top5-jében.

Kapcsolódó linkek

spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A katalánok brazil középpályása a FourFourTwo nevű magazinnak beszélt arról, hogy kiket tart jelenleg a legnagyobb focistáknak. Saját magát nem említette a sztár, de Thierry Henry, Deco és Lionel Messi helyet kapott a Top 5-ban. A másik két helyre a Bajnokok Ligája győztes Kaká, illetve a Manchester Uniteddal angol bajnoki címet szerző Cristiano Ronaldo került.

Különdicséret Henrynak

Eto’o viszont nem, de ennek feltehetően nem személyes okai vannak. A két játékos ugyan az elmúlt hónapokban nem egyszer összekapott, de a hírek szerint azóta már kibékültek.

A csapattársak közül Ronaldinho Henryről külön is megemlékezett. „Az Arsenal együttese egyértelműen neki köszönheti, hogy az elmúlt években Európa egyik legjobb csapata volt” – mondta Ronaldinho, aki honfitársát Kakát a legsokoldalúbb focistának nevezte, és kijelentette, alig várja hogy a válogatottban együtt játszhassanak.

Még nem ütőképes a Barca?

Joan Laporta klubelnök szerint az FC Barcelona egyelőre nem úgy teljesít, ahogy elvárható lenne tőle. “Nem vagyok elégedett a mutatott játékkal, sokat kell még dolgoznunk, hogy kijelenthessük, reális eséllyel pályázunk a bajnoki címre” – nyilatkozott a klubelöljáró.

Az FC Barcelona jelenleg a harmadik helyen áll a hazai pontvadászatban a santanderi 0-0, illetve az Athletic Bilbao elleni, hazai 3-1 nyomán. “Egyelőre nem tudjuk dicsérni a csapatot. Küzdőképes, de igazán még nem bizonyított a pályán” – folytatta Laporta.

Tavalyi hibák

A katalánoktól a szakemberek látványos játékot várnak, már csak azért is, mert a Samuel Eto,o, Lionel Messi, Ronaldihno fémjelezte, amúgy is remek támadó alakzat a nyáron Thierry Henry érkezésével még tovább erősödött. A kameruni Eto,o ugyan gyorsan megsérült, és két hónapig nem is állhat a csapat rendelkezésére, ezzel együtt – vélik a hozzáértők – elvárható a szurkolók maximális kiszolgálása.

A spanyol sportsajtó szerint a fegyelmezetlenség, ami legutóbb a bajnoki cím elvesztéséhez vezetett, még nem szűnt meg teljesen a katalán klubban.

Címkék: foci