Ballack sérülés miatt nem játszhat

A német középpályást a csapata, a Chelsea nem jelölte a Bajnokok Ligájába. A sajtóban természetesen azonnal megindultak a találgatások, egyes vélemények szerint a londoniak így akarták előkészíteni Michael Ballack eligazolását.

Kapcsolódó linkek

chelsea.lap.hu
sport.lap.hu

A sajtóban megjelent hírekre reagálva a tavalyi pontvadászatot a második helyen befejező egyesület közleményt adott ki, amely szerint makacs sérülése miatt nem jelölték a németet a legrangosabb európai kupasorozatba. Ballack idén ősszel nem játszhat a BL-ben, de ha az egészségi állapota engedi, akkor januártól már bevetésre kész a kiírásban.

Ballack hibázott

„A klub ismételten hangsúlyozza, hogy Michael Ballack csak a sérülése miatt nem játszik a Bajnokok Ligájában. A döntésnek más oka nincsen, és szeretnénk arra felhívni a figyelmet, hogy minden más felvetés a klubbal és a játékossal szemben óriási sportszerűtlenség. Michael a Chelsea orvosaival mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb játszhasson.” – áll a klub közleményében. Szakvélemények szerint a német október közepére épülhet fel.

Ballack tavaly nyáron igazolt 30 millió angol fontért a szigetországba, de az első szezonjában a várakozásokat jócskán alulmúlta. Az idény közben, illetve nyáron is többször felmerült a sajtóban, hogy máshol folytatja a pályafutását, de végül maradt a Chelseanél.

Eközben szólásra emelkedett a német egykori klubjának, a Bayern Münchennek az elnöke, Franz Beckenbauer, aki hibának nevezte, hogy Ballack a Chelseahez igazolt. A játékosként, majd edzőként is világbajnok Császár szerint honfitársa a Manchester Unitednél vagy a Real Madridnál feltalálta volna magát, a londoniaknál viszont már „foglalt” volt a pozíciója.

Seva is a partvonal mellett

A 2006-os nyár másik nagy szerzeménye is hasonló problémákkal küszködik mint a német. Andrij Sevcsenko a klub szerint nem teljesen egészséges, és ezért az idei szezonban még nem lépett pályára. Az ukrán támadó ehhez képest hét közben hazájában részt vett egy jótékonysági mérkőzésen. „Nem tudom és nem is értem, hogy Mourinho miért nem játszat. De nem aggódom, bízom abban, hogy hamarosan lehetőséget kapok a csapatban.” – mondta az ukrán klasszis.

Címkék: foci