Arsene Wenger marad az Ágyúsoknál

Az Arsenal együttesének francia trénere lapjelentések szerint napokon belül három évvel meghosszabbítja a kontraktusát. Thierry Henry és az alelnök David Dein távozása után úgy tűnt, hogy Arsene Wenger napjai is meg vannak számlálva az Arsenalban, de a fiatal csapat edzője marad.

Kapcsolódó linkek

arsenal.lap.hu
sport.lap.hu

A BBC információi szerint az 57 éves szakember a napokban jelezte a klub vezetőinek, hogy elfogadja a szerződéshosszabbításra vonatkozó ajánlatukat. Arsene Wenger a hírek szerint 4 millió angol fontot keres majd a rövidesen aláírásra kerülő kontraktus értelmében. A francia mester jelenlegi szerződése a szezon végeztével lejárt volna, és sokan arra számítottak, hogy két jó barátjának a távozását követően nincs ami az Arsenalnál tartsa.

Thierry Henryt a nyáron igazolta le a Barcelona együttese, David Dein pedig tavasszal mondott le. Az egykori alelnök csábította még 1996-ban a londoniakhoz Wengert, és a több mint tíz év alatt szoros barátságot kötöttek.

Remek bajnoki rajt

A francia szakember nemrég egy interjúban elmondta, hogy a négy (Eduardo da Silva ,Bacary Sagna, Lassana Diarra, Lukasz Fabianski) új nyári szerzeménnyel megerősödött az Arsenal. „A szezon kezdete óta valami történt a csapattal. A focistáim egymásért küzdenek, remek a csapatszellem és látszik rajtuk, hogy élvezik a játékot” – mondta Wenger. A francia edző maradását vetítette előre, hogy kizárólag miatta nem váltott klubot Cesc Fabregas. A fiatal spanyol már júliusban jelezte, hogy kikosarazza a Real Madridot csak azért, hogy a jövőben is a Wenger irányítása mellett fejlődhessen.

Az Arsenal remekül kezdte a 2007-2008-as szezont, a csapat négy forduló után csak rosszabb gólkülönbségének köszönheti, hogy a listavezető Liverpool megelőzi, a Bajnokok Ligájában pedig a Sparta Praga legyőzésével a főtáblára jutottak. A londoniakat a bajnokságban az aranyéremre esélyes négy csapat között emlegetik.

Sikersztori

A japán Grampus Eight együttesétől 1996-ban leigazolt Wengerrel az Arsenal mindig a legjobb négyben végzett a Premier League-ban. A francia az Ágyúsokkal három bajnokságot, négy FA Kupát nyert, a BL 2006-os kiírásában pedig csak a döntőben kaptak ki a Barcelonától.

Címkék: foci