Angol futballklubot venne Ecclestone és Briatore

Bernie Ecclestone, a Forma-1 vezetője és Flavio Briatore, a Renault-csapat első embere, közösen vállalna szerepet egy futballklubban.

A Forma-1-ben érdekelt dúsgazdag üzletemberek a futballban, pontosabban az angol második vonalban szereplő Queen’s Park Rangersben is fantáziát látnak, ezért 14 millió fontos ajánlatot tettek a klubért.

Az ajánlat szerint egymillióért részvényeket vennének, valamint rendeznék a nyugat-londoniak 13 millió fontos tartozását, további ötmilliós kölcsönből pedig a játékoskeretet készek megerősíteni.

A QPR klubtanácsa arra ösztökéli a részvényeseket, hogy fogadják el az ajánlatot, hangsúlyozva, hogy Ecclestone és Briatore szerepválásával elérhetővé válhat az élvonalbeli szereplés. A nyugat-londoni csapat 1992-ben tagja volt a Premier League alapítóinak, és 1996-ig az elitligában szerepelt.

„Tisztában vagyunk a klub tradícióival, mint ahogy azzal is, hogy a csapatnak komoly szurkolóbázisa van. Hiszünk abban, hogy Queen’s Park Rangers nagyon sikeres lehet a jövőben. Gianni Paladini elnök, Bernie és én nagyon eltökéltek vagyunk, négy éven belül vissza akarjuk juttatni a klubot a Premier League-be” – magyarázta Briatore. A QPR három mérkőzést játszva a 22. a Championshipben.

Címkék: foci