Soproni Liga: pont nélküli maradt a Tatabánya

Az Újpest FC és a Paks csapata bajnoki győzelemmel feledtette a hétközi Magyar Kupa-búcsúját. A Tatabánya továbbra is szenved.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu


A Magyar Kupában – jókora meglepetésre – az NB II-es Felcsút ellen botló Újpest Nyíregyházáról hozta el a pontokat szombaton a Soproni Liga 7. fordulójában. A meccs első félidejében az újonc veszélyeztetett többet, a lila-fehérek azonban egyetlen komoly helyzetüket értékesítve megszerezték a vezetést.

A szünet után az ex-újpesti Zaleh fejesével egyenlített a Nyíregyháza, de a 79. percben kevés lehetőségei közül egy újabbat értékesített Urbányi István együttese (Roiha lőtt 14 méterről a kapu közepébe), és ezzel megszerezte a győzelmet.


Szasa Radulovics szerezte az elsõ újpesti gólt (MTI)




A Paks Tatabányán feledtette a Ferencvárossal szembeni kupabúcsút, a második félidőben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően 4-2-re nyert, ezáltal a mezőnyben egyedüliként a Bányász továbbra is pont nélkül áll a bajnokságban – úgy fest, az edzőváltás sem segített. A közelmúltban ultimátumot kapó Lengyel Ferenc viszont megnyugodhat, a paksi tréner teljesítette a vezetők kérését: a legutóbbi két bajnoki találkozóján hat pontot szerzett a csapata. A Fehérvár sorozatban negyedik meccsét nyerte meg, Simek duplájával verte a REAC-ot, míg a megyei rangadón a Győr és a Sopron megosztozott a pontokon. A Kaposvár-Siófok találkozón hét gól született, jóllehet, az öt megítélt tizenegyesből három is kimaradt. A Siófok a szünet után ledolgozta kétgólos hátrányát, de Vasziljevics találata végül a Kaposvár győzelmét hozta meg.

Nyert a Fradi

A Ferencváros két döntetlent követően nyert újra a másodosztályú bajnokságban: 2-0-ra végzett Vácott. A 27. percben Mátyus bólintott a kapuba, majd a hajrában Lipcsei állította be a végeredményt egy pontos lövéssel.

Soproni Liga, 7. forduló:
REAC-Fehérvár FC 0-2 (0-2)
Gól:
Simek (22., 34.)

Tatabánya-Paksi FC 2-4 (1-1)
Gól:
Filó (17.), Hajdú (82.), ill. Heffler (36., 70.), Molnár Z. (57.), Horváth F. (74.)

Győri ETO-FC Sopron 1-1 (1-1)
Gól:
Fehér Z. (30., öngól), ill. Hullám (9.)

Nyíregyháza-Újpest FC 1-2 (0-1)
Gól:
Zaleh (50.), ill. Radulovics (34.), Roiha (79.)

Gabona Trans-Kaposvár – BFC Siófok 4-3 (3-1)
Gól:
Alves (1., 39., 11-esből), Oláh (45.), Vasziljevics (69.), ill. Kuttor (32.), Fülöp (48., 11-esből, 62.)
Kiállítva: Homonyik (87., Siófok)

Pénteken játszották:
Vasas-Diósgyőr 0-0

Vasárnapi program:
Budapest Honvéd-DVSC, 19:00

Hétfői program:
MTK Budapest-ZTE, 18:00

NB II, Keleti csoport, 4. forduló:
Vác-Ferencváros 0-2 (0-1)
Gól:
Mátyus (27.), Lipcsei (81.)

Címkék: foci