Premier League: újra nyert a bajnok

A Liverpool a Derby elleni kiütéses győzelmével a tabella élére állt az angol Premier League-ben, míg a gyengén rajtoló Manchester United a Sunderland elleni hazai sikerével a folytatta a felzárkózást.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Liverpool nem kegyelmezett a Derbynek, remek játékkal hatgólos vereséget mért az újoncra. A gólok sorát Xabi Alonso nyitotta meg, midőn 40 méterről a hálóba bombázta a labdát, aztán Babel következett, a harmadik gólról pedig az akciót higgadtan befejező Fernando Torres gondoskodott. Aztán újra Xabi Alonso következett, az ötödiket Voronyin szerezte, a pontit az i-re pedig Torres tette fel, kihasználva Todd nagy hibáját. „Majdnem tökéletesen játszottunk. Az első félidőben sok helyzetet elpuskáztunk, csak a harmadik gól után mondhattuk el: igen, ez a meccs megvan” – nyilatkozta Rafa Benítez a lefújás után.


Fernando Torres jó vétel volt: a Derby ellen duplázott (MTI/EPA)



A Liverpool szakvezetője amúgy a fölényes sikeren túl annak is örülhet, hogy csapata hátát nézi az egész mezőny. A Pollal szemben a Manchester United gyatrán kezdte a bajnokságot, csak a 4. fordulóban szerezte meg az első idei győzelmét. A bajnok szombat este azt a Sunderlandet fogadta, amelynek edzője Roy Keane, az egykori manchesteri csapatkapitány, aki 1993 és 2005 között futballozott az Old Traffordon. Bár szeretettel fogadták, találkozó végén Keane mégis szomorúan távozott, a MU ugyanis legyőzte az övéit. A meccs egyetlen gólját a sérüléséből felépült, csereként beállt Saha fejelte a 72. percben Nani szöglete után. „A manchesteri szurkolók csodálatosak voltak, miképp a Sunderland-rajongók is, jó volt a hangulat, csakhogy pont nélkül mehetünk haza, és emiatt nem lehetek boldog” – magyarázta csalódottan Keane.

Premier League, 5. forduló:
Manchester United-Sunderland 1-0 (0-0)
Gól:
Saha (72.)

Liverpool-Derby County 6-0 (2-0)
Gól:
Xabi Alonso (27., 69.), Babel (45.), Torres (56., 78.), Voronyin (76.)

Bolton Wanderers-Everton 1-2 (0-1)
Gól:
Anelka (55.), ill. Yakubu (12.), Lescott (90.)

Fulham-Tottenham Hotspur 3-3 (1-2)
Gól:
Dempsey (42.), Szmertyin (77.), Kamara (90.), ill. Kaboul (10.), Berbatov (28.), Bale (61.)

MiddlesbroughBirmingham City 2-0 (2-0)
Gól:
Wheater (12.), Downing (37.)

Newcastle United-Wigan Athletic 1-0 (0-0)
Gól:
Owen (87.)
Kiállítva: Kilbane (45., Wigan)

Reading-West Ham United 0-3 (0-1)
Gól:
Bellamy (6.), Etherington (49., 90.)

Vasárnapi program:
Arsenal-Portsmouth, 14:30
Blackburn Rovers-Manchester City, 16:00
Aston Villa-Chelsea, 17:00

Címkék: foci