Gyászol az Everton és QPR

Az Everton csapatát sokkolta annak a 11 éves fiatal szurkolójának halála, akit a Liverpoolhoz közeli Croxtethben gyilkoltak meg a héten. Szombat reggel egy 18 éves angol futballista is az életét veszítette.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A tragédia mélyen megrendítette az Everton játékosait, akik azzal álltak a klub vezetősége elé, hogy a szombati, Blackburn elleni mérkőzésen szeretnének megemlékezni a fiatal, mindössze 11 évet élt szurkolójukról, Rhys Jonesról, akit a múlt héten öltek meg a Goodison Parktól néhány mérföldre lévő Croxtethben. A gyilkosság az egész nemzetet megdöbbentette. Az Everton játékosai egyperces gyászszünettel emlékeznek majd a fiúra, illetve valamennyien fekete karszalaggal lépnek pályára.

„A szurkolónk halála mindenkit megdöbbentett. A játékosok álltak elő azzal, mindenképpen tartsunk egyperces gyászszünetet” – mondta Ian Ross kommunikációs vezető. „Mi itt a klubnál osztozunk Jonsék fájdalmában, még ha képtelenek vagyunk is felfogni, min mennek keresztül a fiúk elvesztése miatt” – magyarázta a csapatkapitány Phil Neville.

Rhys Jones focizásból tartott hazafele, amikor egy kocsma parkolójánál lelőtték, a bűncselekmény elkövetésével tizenéves fiúkat vádol a rendőrség.

Szombaton újabb tragédia rázta meg az angol futballt: a reggeli órákban közúti balesetben életét vesztette Ray Jones, a másodosztályú Queens Park Rangers 18 éves csatára. A londoni klub emiatt el is halasztotta a hétvégi bajnokiját.

Címkék: foci