Percről-percre: Magyarország-Olaszország

Szinte hihetetlen, de a magyar válogatott 3-1-re legyőzte a világbajnok Olaszországot, és cseppet sem érdemtelenül. A mieink 1965 után bizonyultak újra jobbnak Itália legjobbjainál.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
olaszfoci.lap.hu

Barátságos mérkőzés:
Magyarország-Olaszország 3-1 (0-0)
Puskás, 34 900 néző. v.: Mejuto Gonzalez (spanyol)
Gól: Juhász R. (62.), Gera (66.), Feczesin (76.), ill. Di Natale (48.)

Vége a találkozónak, ünnepel a hazai közönség: a magyar együttes megérdemelten győzte le a gyengén játszó világbajnokot.

94. perc: Leandro távoli lövését védte Buffon.

92. perc: Gerát Buzsáky váltotta.

92. perc: Juhász rontott helyzetben.

91. perc: Feczesin lövését védte bravúrral Buffon.

88. perc: egy baloldali magyar szöglet után Csizmadia szerezhetett volna gólt, csakhogy a kapuval szemben, 8 méterről nem találta el jól a labdát.

86. perc: Ambrosini nagy helyzetben fölé bombázott.

82. perc: Dzsudzsákot Halmosi váltotta.

80. perc: Grosso lövése alig kerülte el a jobb felső sarkot.

76. perc: Gera szerezte meg a labdát becsúszva Cannavaróval szemben, majd tovább futott és remekül adott Feczesin elé. A csereként beállt támadónak nem volt nehéz dolga, mintegy 5 méterről helyezett az üres kapuba (3-1).

74. perc: Priskin és Vanczák helyén Feczesin és Csizmadia jött be.

69. perc: Inzaghi fejelt kapu fölé.

67. perc: Aquilani helyén Palombo.

Hátrányból fordított a magyar csapat, cseppet sem érdemtelenül.

66. perc: Gera higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

65. perc: Cannavaro felrúgta Priskint, tizenegyes!

64. perc: Pirlo szabadrúgása ment mellé.

62. perc: egyenlített Várhidi Péter csapata! Vaskó fejelte le a labdát lövésre Juhásznak, aki 10 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba (1-1).


Priskin Tamás és Gianluca Zambrotta csatája (MTI)



61. perc: Gera tálalt remekül a frissen beállt Leandro elé. A magyar-brazil játékos nagy helyzetben, 11 méterről Buffonba lőtte a labdát.

59. perc: Tőzsér helyett Leandro, Hajnal helyett Filkor a pályán.

57. perc: 18 méterről, a jobbösszekötő helyéről jöhettek szabadrúgással a vendégek. Pirlo állt a labda mögé, majd jobb felső sarok fölé csavart.

55. perc: Tőzsér távoli lövése méterekkel ment mellé.

48. perc: vezetnek az olaszok! Pirlo verekedte át magát a védőkön, majd Di Natale felé passzolt. A cserecsatár 12 méterrel spiccel beleért a labdába, amely a kapu bal oldalába gurult. Fülöp vetődött ugyan, de már későn (0-1).

46. perc: folytatódik a mérkőzés.

A szünetben Inzaghi, Barzagli, Grosso, Di Natale érkezett a világbajnok olasz együttesbe Toni, Zambrotta, Materazzi és Del Piero helyére.

Vége az első félidőnek. Az első 45 percben meglepte a magyar csapat a világbajnokot, amely azért közel sem játszik csúcsformában.

45. perc: Tőzsér jobboldali szabadrúgása alig kerülte el az olasz kaput.

Meglepő, de igaz, az utóbbi percekben fölényben játszott a Várhidi-csapat.

40. perc: Gera fejelt fölé egy szöglet után.

39. perc: Meterazzit rázta le Priskin, majd 22 méterről a bal felsőt célozta meg, Buffon védett, a Juventus kapusa szögletre paskolta a labdát.

38. perc: Gera adott be a jobb oldalról, középen Vaskó 5 méterről Buffon kezébe fejelte a labdát. Először védett az olaszok kapusa.


Dzsudzsák Balázs (jobbra) jól játszott az elsõ félidõben (MTI)




Bátran, lelkesen játszik a hazai válogatott.

34. perc: Gera távoli lövését Cannavaro blokkolta.

27. perc: Quagliarella tálalt Del Piero elé, a Juve-csatár mintegy 20 méterről egyből lőtt. Fülöp szögletre tolta a jobb alsó sarokba tartó labdát.

23. perc: Toni fejelt kapu mellé – ráadásul lesről.

21. perc: Del Piero lövése nem jelentett különösebb veszélyt.

Az elmúlt percekben a mezőnyben pattogott a labda

15. perc: Vaskó tisztázott fejjel Toni elől.

13. perc: Dzsudzsák távoli lövése egy-két méterrel ment mellé.

12. perc: Dzsudzsák adott kötényt Oddónak, majd közére lőtt, ám Priskin nem találta el a labdát, végül szögletre tisztáztak az olasz védőn.

A magyar csapatra eddig nem lehet panasz, remekül állja a sarat a világbajnok Olaszország ellen, ám kérdéses, hogy meddig bírja erővel.

9. perc: a nagyon aktív Dzsudzsák loholt végig a bal oldalon, középre adására Hajnal érkezett, aki kissé kisodródva a kapu mellé lőtte a labdát.

7. perc: nagyon jó helyről, 22 méterről végezhetett el szabadrúgást a magyar csapat, ugyanakkor Gera a sorfalban álló Aquilanin találta telibe.

4. perc: Pirlo távoli szabadrúgását ütötte ki Fülöp, majd Aquilani fekve terelte kapura a labdát, ám a magyar kapus ezúttal is a helyén volt.

2. perc: Del Piero került helyzetbe, de a partjelző lest jelzett.

1. perc: Dzsudzsák nyargalt el a bal oldalon, középen tisztáztak a védők.

1. perc: a magyar csapat kezdte a mérkőzést.

A közelmúltban elhunyt egykori ferencvárosi legendára, Páncsics Miklós emlékezve egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés.

Remek hangulat, majdnem telt ház fogadta a csapatokat.

A csapatok 45 perccel a kezdés előtt futottak ki a gyepre bemelegíteni, mindkét együttest hangos tapssal köszöntötte a már akkor is szép számú közönség. Az olasz válogatott kezdőcsapatában nyolc világbajnok kapott helyet.

Az olaszok elleni mérleg: nyolc győzelem, 16 vereség, 9 döntetlen, a gólkülönbség pedig 53-62 – oda. A mieink legutóbb 1965-ben nyertek.

Összeállítások

Magyarország: Fülöp – Szélesi, Vaskó, Juhász R., Vanczák (Csizmadia, 73.) – Vass, Hajnal (Filkor, 59.), Tőzsér (Leandro, 59.) – Gera (Buzsáky, 90.), Priskin (Feczesin, 73.), Dzsudzsák (Halmosi, 82.). Szövetségi kapitány: Várhidi Péter.
Olaszország: Buffon – Oddo (Grosso, 46.), Materazzi (Barzagli, 46.), Cannavaro, Zambrotta – Ambrosini, Pirlo, Aquilani (Palombo, 67.) – Del Piero (Di Natale) – Quagliarella, Toni (Inzaghi, 46.). Szövetségi kapitány: Roberto Donadoni.

Címkék: foci